Toyota a rechemat în service modelele RAV4. Mașinile ar putea arde

Toyota a rechemat în service modelele RAV4. Mașinile ar putea arde Nereguli găsite la modelele Toyota RAV4 Prime. Sursă Toyota

Toyota a rechemat în servicile mai multe mașini RAV4 Prime și Lexus NX450h+. Compania a găsit anumite nereguli care pot duce la incendierea automobilelor.

Toyota a anunțat a rechemat în service peste 43.000 de exemplare ale modelelor RAV4 Prime și Lexus NX450h+. Atât Toyota RAV4 Prime, cât și Lexus NX450h+ sunt SUV-uri hibride plug-in care folosesc un convertor DC-DC ce reduce tensiunea electricității din pachetul de baterii pentru a încărca bateria de 12 V.

Toyota a găsit în cadrul convertorului DC-DC un modul de redresare a curentului electric care s-ar putea deteriora în timpul producției de către furnizor. Acest modul deteriorat ar putea ceda, permițând curentului de la bateria de 12V, și ar putea genera mai multă căldură decât este normal. În cazul în care se generează căldură excesivă, componentele din interiorul și din afara convertorului DC-DC ar putea suferi daune termice și ar putea crește riscul de incendiu al vehiculului. Dealerii Toyota și Lexus au anunțat că urmează să înlocuiască convertorul DC-DC cu o piesă îmbunătățită, fără niciun cost. Proprietarii care au plătit deja pentru remedierea problemei urmează să primească banii înapoi, potrivit Toyota.

Toyota are planuri mari

De curând, Toyota a mai anunțat că a făcut o descoperire tehnologică ce îi va permite să reducă la jumătate greutatea, dimensiunea și costul bateriilor. Lansarea mașinilor cu baterii solide avansate, care oferă beneficii în comparație cu bateriile pe bază de lichid, ar putea avea loc până în 2025.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Atât pentru bateriile noastre lichide, cât și pentru cele solide, ne propunem să schimbăm drastic situația în care bateriile actuale sunt prea mari, grele și scumpe”, a declarat Keiji Kaita, președintele centrului de cercetare și dezvoltare al firmei auto japoneze pentru neutralitatea carbonului. „În ceea ce privește potențialul, vom urmări să înjumătățim toți acești factori”.

David Bailey, profesor de economie de afaceri la Universitatea din Birmingham, a declarat că pretențiile Toyota trebuie să fie fondate. „Adesea există progrese în stadiul de prototip, dar apoi extinderea este dificilă”, a spus el. „Dacă este o descoperire autentică, jocurile ar putea fi schimbate foarte mult - Sfântul Graal al vehiculelor cu baterii”.