Evenimentul Zilei > International > Tot mai multe țări încep să reintroducă măsuri de siguranță din cauza exploziei COVID 19
Tot mai multe țări încep să reintroducă măsuri de siguranță  din cauza exploziei COVID 19

Tot mai multe țări încep să reintroducă măsuri de siguranță din cauza exploziei COVID 19

Presa internațională urmărește în continuare cu atenție criza coronavirusului, constatând că tot mai multe țări încep să reintroducă măsuri de siguranță și restricții de circulație, pe fondul unei creșteri accentuate a numărului de cazuri autohtone sau așa-zise de import.

Potrivit Euronews, în Spania, curba cazurilor de infectare cu coronavirus continuă să crească. Majoritatea noilor cazuri pozitive sunt concentrate în Aragon și în Catalonia. „Situația îngrijorează Franța vecină, noul premier, Jean Castex, anunțând că nu exclude o posibilă nouă închidere a frontierei cu Spania, redeschisă încă din 21 iunie.

În Regatul Unit, ministrul sănătății, Matt Hancock, a dispus revizuirea criteriilor statistice utilizate pentru monitorizarea evoluției pandemiei și anunță că va fi distribuit populației un test care, pornind de la o picătură de sânge, poate da în 20 de minute un rezultat fiabil de 98,6% pentru orice infecție.

Şi în România crește numărul infecțiilor, ajungându-se până la 889 într-o singură zi, o cifră record pentru țară, de la începutul pandemiei. Cu peste 2.000 de decese,

România consolidează măsurile de prevenție, fără a exclude posibilitatea de a reveni la un regim de restricții.

În Rusia, există peste 6.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, conform datelor oficiale, 24% din noile infecții fiind asimptomatice. După SUA, Brazilia și India, Rusia se află pe locul patru în ceea ce privește numărul morților”, notează Euronews.

Grecia, țară preferată de turiști, se confruntă cu un nou val de anulări ale rezervărilor, după noile măsuri luate ca urmare a creșterii numărului de cazuri în țară, scrie publicația Insider din Grecia.

Potrivit agenților turistici, numărul de rezervări rămâne până în prezent scăzut. Spre deosebire de alți ani, cea mai mare parte a rezervărilor este atrasă de destinațiile din Grecia continentală, în timp ce insulele înregistrează un minim istoric al rezervărilor, din cauza faptului că deplasarea spre insule necesită transport în comun, care amplifică ezitarea călătorilor atât interni, cât și străini.

Multe hoteluri s-ar putea închide la sfârșitul lunii august, deoarece preturile din septembrie și octombrie nu au sustenabilitate decât dacă există un grad de ocupare a hotelului de 60% -70%, care nu este atins în prezent. Pe de altă parte, reprezentanți din turism arată că doar jumătate din hotelurile Greciei sunt deschise, mai scrie Insider.gr.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: