Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Topul celor mai îngrozitoare accidente de avion din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața
Topul celor mai îngrozitoare accidente de avion din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața

Topul celor mai îngrozitoare accidente de avion din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața

Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport din lume, dar omenirea a fost zguduită de o serie de catastrofe. Află care sunt cele mai teribile accidente din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața, piloții au ajuns la capătul puterilor.

O mulțime de accidente de avion au rămas în istoria omenirii. În seria „cele mai grave accidente aviatice din istorie” se înscrie şi cel din Tenerife în care şi-au pierduit viaţa 574 de pasageri.

Cel mai teribil accident din istorie

La 27 martie 1977, un avion Boeing 747 al companiei aeriene KLM Royal Dutch Airlines s-a lovit de un alt Boeing 747 pe aeroportul din Tenerife. A fost cel mai mediatizat și controversat accident din istorie. Peste 574 de persoane și-au pierdut viaţa. Cercetătorii au descoperit că pilotul a decolat fără să primească acceptul turnului de control și a ajuns pe pista altei aeronave.

Înainte de catastrofă, piloții și însoțitoarele de zbor fuseseră anunțate că un individ a amenințat cu bomba în tot aeroportul, dar și în avion.

Zborul 123 al Japan Airlines

La 12 august 1985, un avion Boeing 747 zburând de la Tokyo în direcția Osaka s-a prăbușit pe Muntele Takamagahara, la Ueno, din prefectura Gunma, la doar 40 de minute de la decolare. Mai bine de 520 de persoane s-au stins din viață. Doar 4 persoane au supraviețuit tragicului incident.

Responsabilii nu s-au asigurat că toate componentele aeronavei funcționează, iar una dintre acestea s-a desprins chiar în timpul zborului. Pasagerii au trecut prin chinuri cumplite și au realizat că sunt ultimele lor zile petrecute în viață.

Avionul Turkish Airlines DC-10

La 3 martie, 1974 un alt accident aviatic a șocat omenirea. Avionul Turkish Airlines DC-10 s-a prăbuşit lângă aeroportul Orly, în pădurile din nordul Parisului. Una dintre uși s-a deschis, iar cabina s-a depresurizat. Tot echipajul s-a stins din viață, iar cei 346 de pasageri nu au mai avut șanse de supraviețuire.

Bomba din avionul Air India 747

O mulțime de persoane s-au stins din viață într-o altă tragedie aviatică pe 23 iunie 1985. O bombă pusă de un terorist a explodat în avionul Air India 747, care mergea din Bombay spre Toronto. 329 de persoane și-au pierdut viața. Autoritățile au aflat că vinovații au fost cei care se ocupau de controlul din aeroport, potrivit Click.