Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Topul celor mai îngrozitoare accidente de avion din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața
Topul celor mai îngrozitoare accidente de avion din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața

Topul celor mai îngrozitoare accidente de avion din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața

Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport din lume, dar omenirea a fost zguduită de o serie de catastrofe. Află care sunt cele mai teribile accidente din istorie! Mii de oameni și-au pierdut viața, piloții au ajuns la capătul puterilor.

O mulțime de accidente de avion au rămas în istoria omenirii. În seria „cele mai grave accidente aviatice din istorie” se înscrie şi cel din Tenerife în care şi-au pierduit viaţa 574 de pasageri.

Cel mai teribil accident din istorie

La 27 martie 1977, un avion Boeing 747 al companiei aeriene KLM Royal Dutch Airlines s-a lovit de un alt Boeing 747 pe aeroportul din Tenerife. A fost cel mai mediatizat și controversat accident din istorie. Peste 574 de persoane și-au pierdut viaţa. Cercetătorii au descoperit că pilotul a decolat fără să primească acceptul turnului de control și a ajuns pe pista altei aeronave.

Înainte de catastrofă, piloții și însoțitoarele de zbor fuseseră anunțate că un individ a amenințat cu bomba în tot aeroportul, dar și în avion.

Zborul 123 al Japan Airlines

La 12 august 1985, un avion Boeing 747 zburând de la Tokyo în direcția Osaka s-a prăbușit pe Muntele Takamagahara, la Ueno, din prefectura Gunma, la doar 40 de minute de la decolare. Mai bine de 520 de persoane s-au stins din viață. Doar 4 persoane au supraviețuit tragicului incident.

Responsabilii nu s-au asigurat că toate componentele aeronavei funcționează, iar una dintre acestea s-a desprins chiar în timpul zborului. Pasagerii au trecut prin chinuri cumplite și au realizat că sunt ultimele lor zile petrecute în viață.

Avionul Turkish Airlines DC-10

La 3 martie, 1974 un alt accident aviatic a șocat omenirea. Avionul Turkish Airlines DC-10 s-a prăbuşit lângă aeroportul Orly, în pădurile din nordul Parisului. Una dintre uși s-a deschis, iar cabina s-a depresurizat. Tot echipajul s-a stins din viață, iar cei 346 de pasageri nu au mai avut șanse de supraviețuire.

Bomba din avionul Air India 747

O mulțime de persoane s-au stins din viață într-o altă tragedie aviatică pe 23 iunie 1985. O bombă pusă de un terorist a explodat în avionul Air India 747, care mergea din Bombay spre Toronto. 329 de persoane și-au pierdut viața. Autoritățile au aflat că vinovații au fost cei care se ocupau de controlul din aeroport, potrivit Click.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: