Top 10 locuri bântuite din România. Între legendă și întîmplări ciudate despre care oamenii au depus mărturie
- Mihnea Talau
- 10 iulie 2021, 22:30
România ascunde multe mistere, nefiind degeaba numită tărâmul lui Dracula. Există multe poveșt înfiorătoare despre spirite care nu își găsesc odihna și se spune că există locuri rele în sine. Și astfel de locuri bântuite, sunt multe.
Locuri bântuite din România. Zece dintre acestea:
10. Troița Miresei – la ieșirea din Găești, pe DN7, se află Troița Miresei, monument aflat în paragină care amintește de o poveste tragică din anii 30. Pe 24 septembrie 1936, Margarenta Ștefănescu, prospăta mireasă și-a pierdut viața într-un accident rutier. A fost inițial îngropată la Bellu, apoi familia i-a mutat trupul în Biserica Miresei de pe dealul Flămânda, monument construit de părinții săi. Margareta aduce noroc tuturor cuplurilor care s-au căsătorit în Biserica Miresei dar pare că încă se simte singură, căci lângă troița abandonată au avut loc numeroase accidente rutiere. Există martori care spun că au văzut și o siluetă în alb lângă troiță.
9. Dealul Lunganilor – cele două războaie mondiale au lăsat urme adânci asupra acestei regiuni, aflate undeva între orașele Iași și Pașcani. În primul război mondial mii de soldați au murit de tifos chiar pe Dealul Lunganilor, cadavrele lor fiind aruncate în gropi comunale. În cel de-al doilea război mondial Dealul Lunganilor a fost un câmp de luptă deschis, numeroasele victime fiind de asemenea îngropate în gropi comunale. Siluetele soldaților pot încă fi văzute, spun martorii, iar strigătele lor de suferința rup uneori liniștea nopții.
8. Mănăstirea Chiajna – aflată în cartierul Giulești-Sârbi, Mănăstirea Chiajna a fost construită în secolul XVII, în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti, dar nu a funcționat niciodată că lăcaș de cult, fiind abandonată în timpul epidemiei de ciumă. Legendele se împletesc în jurul motivului pentru care în mânăstire preoții nu au slujit niciodată, unul din ele fiind sacrificiile umane de la invazia turcilor. Localnicii susțin că umbre stranii apăr în vecinătatea mănăstirii iar bătaia clopotului dispărut demult din mânăstire, sparge uneori liniștea nopții. Numele de Chiajna este legat și de două crime odioase, din 1967 și respectiv 2006.
7. Lacul Morii – înainte de Lacul Morii, aflat în cartierul Crângași din București, exista un cimitir și o biserică veche, ambele demolate în timpul regimului comunist. Morții trebuiau mutați în Cimitirul Giulești Sârbi dar o mare parte din cei decedați au rămas pe vecie aici, la fundul lacului. Se știe că Lacul Morții, așa cum și-a căpătat denumirea, își cere anual tributul de vieți omenești. Pe mal se găsesc nenumărate cruci ce amintesc de cei care s-au aventurat să înoate sau de sinucigași. Se spune că blestemul morților, care se află încă pe fundul lacului, contribuie și la numărul mare de accidente care au loc pe podul Ciurel.
6. Cetatea Poenari – datează din secolul al XIV lea și a fost construită de Vlad Țepeș. Legenda spune că pentru a fi puternică și inaccesibilă dușmanilor, cetatea ar fi fost construită cu sacrificiu uman, mortarul fiind amestecat cu sânge. Zvonurile spun că ar fi fost sacrificați în jur de 1500 de oameni. Parese că sufletele celor sacrificați încă nu se odihnesc și uneori se manifestă violent. Numeroși martori susțin că ar fi fost atacați de entități invizibile iar alții manifestă o stare ciudată de angoasă atunci când urcă cele 1480 de trepte care duc la cetate.
5. Pădurea Radovan – Pădurea Radovan, Lacul Fântânele, locul unde mulți tineri și-au pierdut viața murind înecați. De asemenea, pădurea este asociată în mod straniu cu multe accidente de mașină. Vinovatul? O tânără mireasă care și-a găsit sfârșitul aici în anii 40, spânzurându-se de o creangă. Frumoasă mireasă nu și-a găsit odihna iar noaptea, se spune că îi ademenește pe tinerii nesăbuiți, care se aventurează în pădure, până la malul lacului Fântânele, unde îi îneacă.
4. Hotel Cișmigiu – clădire istorică situată în centrul Bucureștiului, Hotel Cișmigiu a fost dat în folosință Academiei de Teatru și Film imediat după revoluție, în 1990. O studentă din Republică Moldova s-a prăbușit în casă liftului dar nu a murit pe loc. Strigătele ei pline de agonie s-au auzit câteva ore când, răpusă de durere, și-a dat duhul. Se pare că tânără nu și-a găsit încă odihnă și uneori țipetele ei încă se aud pe holurile hotelului, înspăimântându-i pe vizitatori.
3. Castelul Banffy – este localizat în județul Cluj, comuna Bontida și este unul din cele mai frumoase castele din România, fiind supranumit și Versailles din Transilvania. Castelul a servit drept reședința pentru familia Banffy din 1543 (atunci când a fost finalizată construcția) până în 1944, când locuitorii au fost evacuați iar castelul a fost transformat în spațiu militar. Numeroși martori susțin că soldații din al doilea război mondial, care au decedat în incinta castelului, nu au plecat niciodată iar siluetele lor transparente încă pot fi zărite.
2. Palatul Parlamentului – se știe că Palatul Parlamentului (sau Casa Poporului) a fost construit cu mari sacrificii. Imensul colos de beton a fost ridicat pe vechea zonă Uranus, care a fost demolată la ordinul lui Ceaușescu. Din păcate se pare că nu doar blestemele celor care și-au văzut agonisirea de-o viață distrusă însoțesc Casa Poporului. Povestea devine mai sumbră și se vorbește despre muncitori care și-au pierdut viață în timp ce lucrau la construcție, cadavrele lor fiind îngropate în beton. Fantomele lor încă bântuie coridoarele Palatului Parlamentului dovada fiind sistemele de securitate care noaptea pornesc din senin.
1. Pădurea Hoia-Baciu – fiind în mod sigur cel mai bântuit și mai straniu loc din România, pădurea Hoia-Baciu, din județul Cluj, ascunde numeroase mistere care nu au fost încă elucidate. În primul rând întreaga natură se pliază perfect pe atmosfera de straniu. Copacii cresc noduroși, au forme ciudate și există o poiană perfect rotundă. Martorii au semnalat apariții OZN, lumini și prezențe spectrale ciudate. Mulți susțin că prezintă stări de rău, amețeală sau leșin la intrarea în pădure și în același timp se simt priviți, urmăriți de o prezența pe care nu o pot explica.