Evenimentul Zilei > Monden > Există tablouri bântuite. Povești de groază
Există tablouri bântuite. Povești de groază

Există tablouri bântuite. Povești de groază

Un tablou în casă înfrumusețează întotdeauna încăperea și o face mai ”caldă”. Însă ce se întâmplă dacă efectul este exact contrariul. Iată 5 tablouri despre care se spune că sunt bântuite.

Există tablouri bântuite  și  persoane care cred că au experimentat personal fenomene stranii ca urmare a contactului cu un anumit obiect, considerat bântuit. Încurajate de mass-media, care are un rol esențial în crearea și răspândirea lor, legendele urbane continuă să fascineze oamenii din întreaga lume. Iată 5 tablouri despre care se spune că sunt bântuite.

 Există ablouri bântuite. Omul propune, Dumnezeu dispune – Edwin Landseer (1864)

Găzduit la Royal Holloway, Universitatea din Londra, există zvonuri că în anii 1970, un student s-a sinucis după ce ar fi văzut acest tablou. Biletul lui de adio a fost scris pe o foaie de examen incompletă. Pe aceasta se aflau cuvintele “urșii polari m-au împins să fac asta”.

Din această cauză începând cu 1984, universitatea a acoperit tabloul ca să nu mai fie văzut de nimeni. O replică a operei, numită “Gheața Dispărută: Peisaje alpine și polare în artă” este prezentată la Muzeul Glenbow din Calgary, Canada. Zvonuri similare au început să înconjoare și replica.

Mâinile îi rezistă – Bill Stoneham (1972)

Cei care au deținut această pictură au spus că păpușa și copilul mic schimbau ocazional pozițiile și posturile în cadrul tabloului. Sau chiar că au fost găsiți în afara picturii, pe peretele pe care a fost agățat. Bill Stoneham pretinde că directorul galeriei în care tabloul a fost expus prima dată, cât și criticul de artă care a revizuit pictura au murit. S-a întâmplat la numai un an după ce au văzut tabloul.

Potrivit descrierii vânzării de pe Ebay de la o familie care încerca să scape de tablou, propietarul spune că, în speranța de a distruge temerile fiicei sale, a montat o cameră video în încăperea fetei pentru a îi demonstra că nu are de ce să îi fie frică. În schimb, pe cameră au văzut cum băiatul ieșea din tablou.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.