TOP 10 cele mai frumoase trasee montane turistice din România. Peisajele sunt mirifice, iar drumurile accesibile

TOP 10 cele mai frumoase trasee montane turistice din România. Peisajele sunt mirifice, iar drumurile accesibile Traseu. Sursa foto: Dreamstime.com

A apărut topul celor mai frumoase trasee montane din România. În aceste destinații de vis, turiștii pot face drumeții, mânca la restaurante tradiționale, admira peisajele impresionante și relaxa.

S-a aflat care sunt cele mai frumoase trasee montane din România. În aceste destinații, turiștii pot face o mulțime de activități și pot mânca preparate tradiționale. Nici prețul hotelurilor și ale cabanelor nu sunt foarte mari.

Trasee montane în Munții Bucegi

Muntele Omu este cel mai înalt vârf al Munților Bucegi, la 2505 metri, și este acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului. Aici există atât trasee ușoare, cât și unele mai dificile pentru sportivii de performanță.

Unul dintre cele mai populare trasee de drumeție din Munții Bucegi este cel spre Cascada Urlatoarea. Traseul poate fi parcurs într-o oră. Aici, turiștii au la dispoziție o mulțime de cazări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trasee montane Munții Apuseni

În Munții Apuseni, turiștii pot explora peșteri și pot admira priveliști spectaculoase. În acești munți există peste 400 de peșteri, inclusiv Peștera Urșilor, unde au fost găsite peste 140 de schelete de urși de peșteră.

Trasee montane Munții Piatra Craiului

Alte trasee spectaculoase sunt în Munții Piatra Craiului. Turiștii pot vizita Cheile Zărneștilor, un pasaj impresionant de 2 kilometri prin stâncă. Aici se află și o mulțime de restaurante cu mâncare tradițională.

piatra craiului

Sursă Youtube

Trasee montane Brașov

Canionul 7 Scări (sau Canionul Șapte Scări) este principala atracție. Canionul este situat în partea de vest a Munților Piatra Mare și este sculptat în calcar jurasic. Canionul, situat la 948 de metri altitudine, reprezintă de fapt niște defileuri sculptate în calcar. Traseul poate fi parcurs în 30 de minute, iar intrarea costă doar 10 lei.

traseu brașov

Sursă Youtube

Trasee montane Sinaia

În Sinaia se află Pădurea Regală, destinația în care veneau membrii Casei Regale. Aici este un traseu foarte ușor, făcut chiar și de Carol I, cu mulți ani în urmă. Turiștii pot să se oprească și la Cabana Schiorilor.

Trasee montane Bușteni

Traseul de drumeție către Cascada Urlatoarea începe în Bușteni, unde se află Palatul Cantacuzino. Alte trasee inedite din zonă sunt cele spre cabana Piatra Arsă și traseul care trece prin Pasajul Râșnov spre Cabana Diham. Aceste trasee pot fi parcurse în 30-40 de minute.

Trasee montane Predeal

Clăbucetul Taurului – Azuga pornește la 800 m de gara din Predeal, de la gura de vărsare a pârâului Puristoaca, spre cabana Clăbucet-Sosire. Turiștii pot merge și la Cabana Gârbova.

De la stația de telecabină există și o potecă care vă va duce la baza pârtiei în același timp (10 - 15 minute). Este bine să coborâți spre Valea Ursoaia și să mergeți în luminișul de la Plaiul lui Moș Mihai, la altitudinea de 1.150 m.

Trasee montane Ceahlău

Marcajul care trebuie urmat este o bandă albastră, iar semnul de la intrare se referă la traseul 1, care este comun pentru Lutul Roșu cu traseul care trece prin Jgheabul cu Hotar (triunghi albastru). În doar 20 de minute, turiștii pot ajunge la pășunea montană Lutul Roșu, unde sunt amplasate mese și se poate face grătar.

Trasee montane Munții Retezat

Munții Retezat sunt presărați cu peste 80 de lacuri glaciare și adăpostesc Parcul Național Retezat, o rezervație a biosferei care include 55 de specii de mamifere, inclusiv lupi, lincși, capre negre, cerbi, căprioare și urși. Este indicat să mergeți pe traaseul lacurilor glaciare. El pornește de la Lacul Bucura. Turiștii pot admira și lacurile Florica, Viorica, Analia, Tăul Porții și Bucurel. Traaseul este gata în 3 ore, potrivit aerdevacanță.

traseu retezat 1

Sursă wikipedia

Trasee montane în Munții Făgăraș

Aici se află o mulțime de trasee montane, iar principala atracție turistică este Lacul Bâlea.