Toate gospodinele trebuie să știe asta! Trucuri care ne ajută să recunoaștem carnea sănătoasă de pui
- Ramona Rotaru
- 14 noiembrie 2021, 13:55
Carnea de pui este un aliment extrem de des întâlnit în frigiderele gospodinelor din România și nu numai. Aceasta este foarte sănătoasă, dar și mult mai ușor de preparat. De asemenea, versatilitatea ei ne permite să facem absolut orice fel de mâncare dorim. Totuși trebuie să fim atenți la unele detalii, avertizează specialiștii.
Carnea de pui a fost multă vreme în topul celor mai sănătoase alimente. Aceasta nu conține atât de multe grăsimi, este ușoară și poate fi gătită extrem de repede, fără a sta mult timp la temperaturi ridicate. Ei bine, acest lucru pare să nu mai fie valabil în zilele noastre. Conform unor studii realizate recent, carnea de pui începe să fie din ce în ce mai nesănătoasă, având un nivel alarmant de grăsimi saturate. Specialiștii atrag atenția și asupra modului în care gătim carnea de pui cumpărată.
Toate aceste efecte sunt cauzate de anumite modalități industriale utilizate de fermele de pui. Conform cercetătorilor, creșterea păsărilor a început să fie una anormală și de multe ori forțată. Comportamentul abuziv față de găini aduce și el consecințe negative asupra sănătății cărnii. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează gospodinele să fie atente la ceea ce cumpără din galantare sau din magazinele de carne din piață. Calitatea slabă a cărnii de pui se vede cu ochiul liber, susțin aceștia și este ușor de recunoscut. Puiul nesănătos prezintă pe carne dungi albe, pe care oricine le poate vedea dacă se uită mai atent.
Carnea de pui se poate transforma într-un dușman al sănătății dacă nu este gătită corect
Carnea de pui poate fi extrem de toxică pentru organism dacă ea nu este sănătoasă. Românii consumă de asemenea extrem de multă mâncare gata preparată, care trebuie doar încălzită la cuptorul cu microunde. Te-ai gândit vreodată că un pui sau o porție de cartofi prăjiți încălzite rapid la acesta pot deveni toxice?
Specialiștii lansează avertismente și cu privire la comportament al românilor. Să ne încălzim mâncarea la cuptorul cu microunde este o rutină și mulți nu ne vedem viața fără acest electrocasnic extrem de util. Anumite alimente încălzite la cuptorul cu microunde ar putea să ne afecteze sănătatea, iar acest fapt apare din cauza unei încălziri rapide a alimentelor predispuse la bacterii. În cazul puiului este un risc mare deoarece bacteriile pot supraviețui, astfel fiind contaminați cu salmonella.
Gospodinele trebuie să mai fie atente la un anumit aspect atunci când vorbim de carnea de pui. Deoarece se prepară destul de repede, multe fac greșeala de a nu o găti suficient. Specialiștii susțin că, pentru a elimina toate bacteriile, carnea de pui trebuie gătită bine. Dacă carnea de pui nu este gătită suficient, bacteriile care supraviețuiesc ne pot provoca serioase probleme de sănătate.