Tudorel Toader a reluat seria postărilor pe Facebook, cu o mică diferență. Dacă până acum mesajele erau mereu șterse, de această dată fostul ministru anunță, printr-un post scriptum, că „mesajele nu vor fi șterse”. 

Tudorel Toader anunță că la intervale scurte de timp va prezenta unele secțiuni din Raportul de activitate la Ministerul Justiției cu elemente de noutate, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentată „epopeea neavizării celebrelor OUG pentru modificarea codurilor penale”.

„Pentru o corectă informare (!).

La intervale scurte de timp, voi prezenta unele secțiuni din Raportul de activitate la MJ, cu elemente de noutate.

Astăzi – Epopeea „neavizarii” celebrelor OUG pentru modificarea codurilor penale (în mod corect, Codului penal și a Codului de procedură penală) !

PS: mesajele nu vor fi șterse.”, este anunțul scurt al fostului ministru.

Toader a demisionat din funcţie în 18 aprilie, după ce premierul Dăncilă trimisese preşedintelui cererea de revocare din funcţie şi propunerea de numire a lui Eugen Nicolicea. Preşedintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea lui Nicolicea, însă în 24 aprilie a acceptat ca vicepremierul Ana Birchall să preia, ca interimar, portofoliul de la Ministerul Justiţiei.

Liviu Dragnea și-a exprimat, în repetate rânduri, nemulțumirea față de Tudorel Toader:

„Eu cred că domnul ministru Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulți colegi îmi spun că, de fapt, toată intenția dumnealui a fost, din ianuarie, să ridice aceste subiecte în dezbatere și ca să discutăm trei luni de zile nu despre ce avem de făcut în România reală, și a tot anunțat că va da niște ordonanțe de ugență care de fapt nu s-au dat. Nici nu cred că avea intenția să le dea vreodată.

Eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție nesfârșită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru codurile penale după verificarea de la CCR, a fost o greșeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste ordonanțe de urgență, ca să ajungă la final cu vreo 7-8 articole la Bruxelles într-o mare umilință. 

În ceea ce privește codurile penale și legislația respectivă, Parlamentul trebuie să-și urmeze cursul pe care l-a început, că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate, pentru că au deja deasupra lor controlul CCR”, a declarat Dragnea.

 

 

Te-ar putea interesa și: