Evenimentul Zilei > Actualitate > Ticăie ceasul pentru Twitter, Facebook şi Instagram. Milioane de utilizatori, gata să se mute pe Aplicația lui Trump. Vine lansarea
Ticăie ceasul pentru Twitter, Facebook şi Instagram. Milioane de utilizatori, gata să se mute pe Aplicația lui Trump. Vine lansarea

Ticăie ceasul pentru Twitter, Facebook şi Instagram. Milioane de utilizatori, gata să se mute pe Aplicația lui Trump. Vine lansarea

Platforma de socializare a lui Donald Trump, „Truth Social”, a explodat în timp ce data lansării se profilează. Noua afacere media a fostului președinte este gata de lansare. Milioane de internauți așteaptă să activeze pe rețeaua fostului președinte care a promis că nu va îngrădi libertatea de exprimare.

Lansarea Truth Social va avea loc la 13 luni după ce fostul președinte a fost interzis de pe Twitter și Facebook. Propria sa aplicație de socializare, Truth social, care va avea loc pe 21 februarie, are ca scop de a arăta rețelelor de socializare care l-au interzis că revine odadă cu milioanele de urmăritori care se vor muta.

Potrivit Apple Inc App Store, Truth social este alternativa Trump Media & Technology Group (TMTG) la Twitter și este disponibilă pentru precomandă înainte de a fi difuzată de Ziua Președintelui.

Lansarea aplicației va avea loc la 13 luni după ce Facebook și Twitter l-au interzis pe Donald Trump pentru că și-a încurajat susținătorii să participe la atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA.

Utilizatorii spun că aplicația va fi o alternativă la rețelele sociale „care l-au interzis”

Cineva a scris: „Persoanele cu milioane de urmăritori, care nu suportă metodele rețelelor consacrate deja, așteaptă aplicația de socializare a lui Trump. Aplicația lui Trump va fi foarte populară printre oamenii iubitori de libertate”.

Altcineva a scris: „Nu va fi o aplicație exclusiv conservatoare. Va fi pentru toți cei care cred în libertate.”

În mod similar cu Twitter, aplicația lui Trump oferă funcții pentru a urmări oamenii și subiecte în tendințe conform imaginilor demonstrative. Se pare că postările vor fi cunoscute mai degrabă ca „adevăruri” decât ca tweet-uri.

Lansarea aplicației va avea loc la 13 luni după ce Facebook și Twitter de la Meta Platforms Inc i -au interzis fostului președinte american pentru că a lansat, în  opinia lor, afirmații nefondate de fraudă pe scară largă la alegerile prezidențiale din 2020.

Lansarea este de așteptat să fie prima dintre cele trei etape ale dezvoltării TMTG (Trump Media & Technology Group)

Al doilea ar fi un serviciu video la cerere cu abonament numit TMTG+ cu divertisment, știri și podcasturi, potrivit site-ului companiei. O prezentare a investitorilor din noiembrie a indicat că TMTG dorește să lanseze și o rețea de podcast.

TMTG este evaluată în prezent la 4,3 miliarde de dolari, pe baza prețului acțiunilor Digital World Acquisition Corp. TMTG a convenit în octombrie să fuzioneze cu firma de cecuri în alb la o evaluare de 875 de milioane de dolari, scrie theguardian.