Evenimentul Zilei > Economie > Tesla va fabrica vehicule electrice în India. Elon Musk a stabilit locația fabricii
Tesla va fabrica vehicule electrice în India. Elon Musk a stabilit locația fabricii

Tesla va fabrica vehicule electrice în India. Elon Musk a stabilit locația fabricii

Tesla, compania miliardarului american Elon Musk, va fabrica vehicule electrice în India, într-o fabrică de producție ce va fi înființată în statul Karnataka.

Tesla va fabrica vehicule electrice în India. Compania miliardarului Elon Musk, intenționează să înființeze o fabrică de producție în statul Karnataka din sudul Indiei. Aici vor fi fabricate autovehicule electrice, conform unui document consultat de Reuters. Informația a fost confirmată și de autoritățile locale, într-o scurtă declarație.

„Compania americană Tesla va deschide o unitate de producţie a vehiculelor electrice în Karnataka”, au precizat autoritățile indiene

Această scurtă afirmație a fost inclusă într-un document mai amplu care conține informații de interes despre bugetul Indiei.

Tesla își extinde producția în India

Producătorul american de vehicule electrice a unit Tesla Motors India şi Energy Private Limited cu sediul în oraşul Bengaluru, Karnataka. Această unire s-a produs luna trecută, cele două entități urmând să formeze un hub pentru companiile globale de tehnologie.

Ministrul de stat B.S. Yediyurappa a anunţat într-o postare pe Twitter că Tesla îşi va începe operaţiunile în India. El a făcut referire la un centru de cercetare-dezvoltare (R&D) în Bengaluru. Ulterior, însă, ministrul și-a șters postarea de pe rețeaua de socializare.

India se orientează spre vehicule electrice

La fel ca și alte sectoare, industria de autovehicule din India a fost lovită de pandemia de COVID-19. Ca efect al pandemiei, sectorul auto s-a confruntat cu o cerere scăzută, anul trecut, iar acest lucru a afectat producția. Producătorii auto caută, în prezent, să obţină sprijin guvernamental pentru a stimula vânzările de autovehicule.

Pe de altă parte, India promoează vehiculele electrice, în scopul reducerii poluării și a dependenței de ţiţei. Guvernul indian intenționează să majoreze investițiile în acest domeniu și oferă subvenţii de 4,6 miliarde de dolari. Banii sunt destinați companiilor care-şi înfiinţează unităţi de producere a bateriilor pentru maşini electrice.

Elon Musk a confirmat: Tesla va fabrica vehicule electrice în India

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a indicat, în luna octombrie, că producătorul american de vehicule electrice vizează piața indiană. El a indicat ca termen de extindere a producției anul acesta, 2021.

„Anul viitor cu siguranţă”, a scris Musk pe Twitter.

Omul de afaceri a transmis acest mesaj ca răspuns la o postare cu fotografia unui tricou pe care era inscripționat mesajul „India vrea Tesla”.

„Mulţumesc că ne aşteptaţi”, a mai spus şeful Tesla.