IRGC a dat publicității o declarație în care se afirmă faptul că: "În operațiunea de recunoaștere care a avut loc în provincia Diyala marți dimineață, au fost uciși liderii grupării care a  comis atacul terorist din Ahvaz și un emir al grupului terorist Daesh, cunoscut sub numele de Abu Dhoha și patru dintre tovarășii săi".

Pe 22 septembrie, patru bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforma IRGC, au atacat o paradă militară care avea loc în orașul Ahvaz, capitala provinciei Khuzestan, paradă care marca aniversarea războiului dintre Iran și Irak  care a avut loc între anii 1980-1988.

Ca urmare a acestui atac , 25 de persoane au fost ucise și alte  peste 60 de persoane au fost rănite.

La momentul desfășurării atentatului, un purtător de cuvânt al armatei iraniene citat de Reuters, a declarat că persoanele înarmate care au comis atacul asupra paradei militare din orașul Ahvaz din sud-vestul Iranului au fost antrenate de două țări arabe din Golf și ar avea legături cu Statele Unite și Israel. „Acești terorişti au fost antrenați şi organizați de două state din Golf”, a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, citat de agenţia oficială de presă IRNA. „Nu sunt din DAESH (Statul Islamic) sau din alte grupări care luptă împotriva sistemului islamic (iranian), ci au legături cu America şi Mossad (serviciul israelian de informaţii – n.r.)”, a declarat acesta.

 

 

Te-ar putea interesa și: