Noul lider, prin vocea purtătorului de cuvânt ISIS, cheamă la răzbunare pe toţi mujahedinii

Acesta cheamă la răzbunare „împotriva necredincioşilor şi renegaţilor” pentru moartea lui al-Baghdadi şi spune că succesorul, Abu Ibrahim al-Qurashi a fost numit de Consiliul Shura al ISIS. În înregistrare este adresat un apel către „toţi mujahedinii” să jure credinţă noului calif. Legat de al-Qurashi, purtătorul de cuvânt lasă să se înţeleagă că este un veteran al jihadului, care a combătut împotriva „protectorilor crucii”, adică America şi că este „un cunoscător al războaielor şi conştient de iscusinţa sa„.

În timpul mesajului audio sosesc apoi ameninţările adresate Statelor Unite: „Nu vă bucuraţi, fiindcă noul calif o să vă facă să suferiţi mai mult decât predecesorul” şi „ceea ce-a făcut al Baghdadi e doar un aperitiv, în comparaţie cu ce va urma”.

Acuzaţii la adresa lui Trump

„Destinul Statelor Unite este în mâna unui bătrân dizgraţios, care seara are o idee, iar dimineaţa alta”, continuă purtătorul de cuvânt, adresându-se mereu Statelor Unite spunând că Statul Islamic este „la porţile Europei şi în inima Africii”, potrivit celor relatate de Libero Quotidiano.

Te-ar putea interesa și: