Unul dintre cei doi atacatori a fost arestat, iar celălalt este căutat, a anunţat prefectura din Lyon, fără alte detalii.

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei staţii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a oraşului Lyon.

Un reporter al AFP a relatat de la faţa locului că a văzut un corp ambalat într-un sac mortuar şi urcat într-o ambulanţă, urme de sânge pe jos şi un perimetru de securitate format de poliţie.

Anul trecut, un atac cu un colet capcană a rănit 14 persoane în acelaşi oraş. Autorul, un algerian în vârstă de 24 de ani, a fost arestat trei zile mai târziu şi a mărturisit că jurase credinţă grupării islamiste Statul Islamic.

Atacatorul, despre care o sursă din poliţie afirmă că ar fi un refugiat afgan, a fost arestat.

Primele relatări ale incidentului menționau și prezenţa unui al doilea atacator, dar informaţia a fost dezminţită de autorităţi ulterior.

De asemenea, primul bilanţ al victimelor făcea referire la un mort şi şase răniţi, dar numărul răniţilor a urcat apoi la nouă, pentru ca cel mai recent bilanţ să menţioneze opt răniţi.

Persoana ucisă este un tânăr de 19 ani.

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei staţii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a oraşului Lyon.

„Un individ în staţia de autobuz 57 a început să lovească cu cuţitul”, a declarat reporterului AFP o fată cu tricoul plin de sânge. Ea a povestit că individul a lovit persoanele întâlnite cu cuțitul provocându-le răni la abdomen, cap, ureche.

Potrivit serviciilor de urgenţă, persoanele aflate la faţa locului şi care au reuşit să se ferească de atacator au fugit să se adăpostească pe unde au putut, mai ales în autobuze, ceea ce a îngreunat operaţiunile de salvare.