Terheș: „Ceaușescu era mic copil față de Bruxelles”

Terheș: „Ceaușescu era mic copil față de Bruxelles”Parlamentul European. Sursa foto: Twitter

Europarlamentarul Cristian Terheș afirmă că în cadrul Uniunii Europene se votează multe proiecte controversate, susținute de majoritatea membrilor, printre care se află și mâncatul gândacilor. Terheș spune că până și Nicolae Ceaușescu dădea legi mai blânde.

Printre proiectele care generează îngrijorare se numără implementarea portofelului digital pentru o monitorizare mai riguroasă a finanțelor personale ale cetățenilor, precum și restricționarea achiziției de haine și consumului de carne prin promovarea mâncatului de insecte.

Cristian Terheș avertizează asupra proiectelor discutabile în UE

Cristian Terheș a subliniat că oficialii de la Bruxelles concurează cu gândirea lui Nicolae Ceaușescu care, la rândul lui, a dat legi mult mai blânde. „Cum va știi Guvernul că-ți vei cumpăra doar trei haine pe an? Nicolae Ceaușescu a fost mic copil pe lângă ce gândesc aceștia (n.r. – oficialii de la Bruxelles).

Asta înseamnă să ai un sistem prin care toate tranzacțiile să fie monitorizate. Ai nevoie de portofel digital și de identitate digitală. Știu discuțiile din spate. Am reușit să blocăm în Parlament, nu știu dacă vom reuși să le blocăm pe toate. Poziția grupurilor, la nivel politic, grupurile mari din Parlamentul European, este că susțin aceste mizerii”, a explicat europarlamentarul.

Potrivit lui Terheș, la începutul anului 2021 Ursula von der Leyen a spus că se va da liber la mâncatul de gândaci, însă nimeni nu credea că acest lucru se va întâmpla.

„În acest moment, în care vorbesc cu dvs, sunt la Varșovia, cu un grup de europarlamentari. Am avut o întâlnire cu ministrul Climei. L-am întrebat dacă în Consiliu e cineva care întreabă Comisia de unde vin astfel de idei.

Vedem Forumul Mondial de la Davos. Au reușit să educe politicieni și de stânga, și de dreapta. În guvernele lumii ai oameni educați de Schwab. Iată ce politici publice promovează! Vedem în Anglia ce se întâmplă”, a comentat Terheș.

România trebuie să reducă cu 62% consumul de carne

UE ia în considerare limitarea consumului de carne după eliminarea mașinilor cu motoare pe benzină și motorină. Friptura de vită, porc și pui ar putea dispărea treptat pentru generațiile viitoare.

Cetățenii României sunt mari consumatori de carne, dar potrivit acordului internațional, ei trebuie să reducă consumul de vită, porc și pui cu 62% până în 2030 și cu 75% până în 2050.