Evenimentul Zilei > International > Tensiuni uriașe după ce Germania a închis granițele. Ce se întâmplă
Tensiuni uriașe după ce Germania a închis granițele. Ce se întâmplă

Tensiuni uriașe după ce Germania a închis granițele. Ce se întâmplă

Noi tensiuni apar la nivel internațional după ce Germania a decis că pandemia ridică noi probleme și și-a închis granițele.

Tensiuni noi la nivel internațional după ce Germania și-a închis granițele. Comisia Europeană a reacționat la scurt timp după incident.

Berlinul a închis granițele cu Cehia, Slovacia și regiunea austriacă Tirol.

Având în vedere focarele de Covid-19 din aceste zone, Germania a decis să închidă granițele. Este de menționat și că în Austria există un nou focar provocat de tulpina sud africană.

Închiderea granițelor afectează aproximativ 45.000 de persoane din cele trei țări, care lucrează în Germania.

„Nu putem permite ca toate aceste măsuri dure, aceste măsuri stricte, aceste restricții pe care le luăm în țara noastră și comportamentul exemplar al oamenilor să fie inutile pe termen lung”, a declarat Markus Soeder, premierul Bavariei.

Între timp au apărut mai multe declarații și reacții.

Chiar și șeful poliției din Bavaria avertizează că se vor face controale mai amănunține la intrarea în țară.

„Începând cu miezul nopții, poliția federală a verificat 770 de persoane la frontiera bavareză. Dintre aceste 770 de persoane, 288 nu au fost lăsate să intre în țară. În acest timp, peste 1.000 de persoane au fost verificate la granița cu Tirolul și acolo, 247 de persoane au fost împiedicate să intre în țară”, Karl Bluemel, șeful Poliției din Bavaria.

„Bavaria a fost întotdeauna una dintre regiunile cele mai afectate. Avem cele mai lungi frontiere externe din Germania, de peste 1.000 de kilometri. La începutul celui de-al doilea val al pandemiei, eram pe primele locuri în ceea ce privește infectările, cu o rată de peste 200. Astăzi suntem pe locul 12, conform Institutului Robert Koch, cu o rată de puțin peste 55. Asta înseamnă că măsurile pe care le-am luat sunt eficiente”, a mai spus premierul Bavariei.

Germania provoacă tensiuni după ce și-a închis granițele

Uniunea Europeană a criticat din nou, duminică, Guvernul Germaniei din cauza restricţiilor impuse la frontiere. Ministerul de Externe din Slovacia a trimis o notă de protest Berlinului.

„Teama de mutaţiile coronavirusului este de înţeles. Totuşi, adevărul este că virusul nu poate fi oprit prin închiderea graniţelor”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară.

Reacția Slovaciei: notă de protest către guvernul condus de Angela Merkel.

„Aceste măsuri generează probleme pentru şoferii noştri de camioane şi, la nivel practic, sunt greu de îndeplini”, i-a transmis Ivan Korkok, ministrul slovac de Externe, omologului său german, Heiko Maas, confrom Digi24.