Update. Scandalul Ivan Patzaichin s-a lăsat cu demisii. Tensiuni majore în USR - Plus

Update. Scandalul Ivan Patzaichin s-a lăsat cu demisii. Tensiuni majore în USR - Plus

Tensiuni în USR - Plus după ce alianța a ajuns la guvernare. Scandalurile care a cuprins partidele continuă cu un nou conflict de răsunet.

UPDATE: Liderul filialei județene Tulcea, Eugen Terente, a declarat luni seară că președintele USR PLUS Sulina, Mirel Constantin, și-a dat demisia din funcția deținută în urma scandalului provocat în jurul lui Ivan Patzaichin.

„Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziţia alianţei. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generaţii întregi şi este un exemplu pentru toţi locuitorii Deltei. Preşedintele USR Sulina şi-a dat, astăzi (luni-n.r.), demisia din funcţie în urma comentariilor sale”, a anunțat luni liderul filialei judeţene Tulcea, deputatul Eugen Terente.

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ propus de USR - PLUS pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Fostul mare sportiv, o emblemă a României, a rămas surprins de violenţa atacurilor la adresa sa pe acest subiect. Atacuri venite chiar din interiorul USR - Plus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele organizației USR PLUS Sulina l-a criticat pe sportivul-emblemă al României. USR-iștii consideră că numirea lui Patzaichin  echivalează cu „lupul paznic la oi”. Mesajul a fost scris chiar pe pagina co-președintelui USR - PLUS, Dacian Cioloș. Fostul premier e cel care a anunțat, public, că e de acord să îl coopteze pe Patzaichin în grupul consultativ pentru Delta Dunării.

USR - Plus îl consideră pe Patzaichin „prietenul ciumei roșii”

Mirel Constantin, președintele USR Sulina a mai scris despre Patzaichin că „este prietenul ciumei roșii”.

„USR PLUS Tulcea are om pentru această funcție politică. Pentru ce apelează USR PLUS la astfel de tertipuri din care nu va câștiga nimic? Noi, membrii USR PLUS din Deltă ne simțim dezamăgiți de faptul că nu am fost consultați”, a mai scris Mirel Constantin.

Ivan Patzaichin a anunțat că se retrage din grupul consultativ din cauza atacurilor violente. Asta chiar dacă, inițial, acceptase, la propunerea partidului, să facă parte din comitetul care urma să stabilească cine va ocupa funcția de guvernator al Deltei.

„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect.

Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine.

Așa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei. Și la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru. Iar prin prezența mea să pun în pericol acest proces.

Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase. Le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”, a scris Patzaichin, într-un mesaj pe Facebook.

Alianţa  a propus vineri un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie.