Evenimentul Zilei > International > Tensiuni în Golful Persic! Distrugătorul american USS Mahan fost la un pas de a deschide focul asupra unei nave de război iraniene
Tensiuni în Golful Persic! Distrugătorul american  USS Mahan fost la un pas de a  deschide focul asupra unei nave de război iraniene

Tensiuni în Golful Persic! Distrugătorul american USS Mahan fost la un pas de a deschide focul asupra unei nave de război iraniene

Doi oficiali americani au declarat pentru Fox News că o navă iraniană rapidă de atac s-a apropiat la o distanță mai mică de 1000 de metri de distrugătorul amercan USS Mahan, în timp ce nava iraniană avea armamentul pregătit de tragere.

Incidentul este cel mai recent din seria unor „întâlniri” tensionate între cele două țări în apele de lângă Iran, din ultimele luni.

Oficialii americani au mai declarat că distrugătorul american și-a modificat ruta pentru a evita nava iraniană, au fost trase rachete de semnalizare, a fost folosit semnalul sonor al navei și de asemenea armamentul navei americane a fost pregătit de tragere.

Nava iraniană nu s-a apropiat la o distanță mai mică de 1000 de meteri de distrugătorul american și nu au fost trase focuri de advertisment.

Distrugătorul USS Mahan are o lungime de 154 de metri, este o navă din clasa Arleigh Burke și are un echipaj de aproximativ 300 de marinari. Nava poate atinge o viteză de 30 noduri marine și are capacitatea de a trage rachete standard, cât și rachete Tomahawk.

În luna ianuarie, echipajul aceluiași distrugător american a tras focuri de avertisment asupra a patru nave de război iraniene. Incidentul a avut loc ca urmare a faptului că navele iraniene au refuzat să încetinească la cererea navei americane.  

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: