Fostul deputat PSD, Cristian Rizea și George Ciprian Țârdea – ambii foști candidați PRU la parlamentarele din 2016- s-au cazat la hotelul Racova din centrul Vasluiului timp de 40 de zile, timp în care și-au făcut campanie electorală. Acum, administratorul hotelului, Răzvan Condurache, îi acuză că ar fi consumat băuturi și mâncăruri scumpe (Vodcă Smirnoff, la 160 lei sticla, Șampanie Cricova Muscat, la 30 de lei sticla, șampanie Moet Chandon, de 350 de lei sau somon fume, șalău sau mușchi de vită) și au plecat fără să plătească. „În noaptea alegerilor și-au dus pe furiș hainele în mașini și au plecat fără să achite nota de plată de 10.000 euro”, susține administratorul.

„Au cerut plata la final”

Răzvan Condurache a explicat, pentru EVZ, că Rizea și Țârdea au cerut „în mod expres” să achite nota de plată când vor pleca de la hotel, motivând că banii lor de campanie sunt blocați în contul PRU. „Păreau binevoitori. Mereu se interesau la cât a ajuns suma. Chiar și cu o zi înainte a întrebat dl Țârdea. I-am spus suma totală. A spus, e perfect, suntem în buget. Că ei au vreo 400 milioane, că au fonduri. (…) Ne chinuim de 4 luni să recuperăm banii. Le-am trimis notificări prin executorul judecătoresc la adresele lor și la partid. Acum avocații noștri pregătesc dosarele pentru a merge în instanță”, a mai spus Condurache, pentru EVZ.

„E o minciună sfruntată”

Contactat de EVZ, Cristian Rizea a amenințat că va face plângere penală hotelului Racova. El a susținut că PRU Vaslui a încheiat contractul cu reprezentanții hotelului, care acum încearcă să-l șantajeze pentru că este o persoană publică. „Noi am stat doar 8 zile acolo. Eiau avut contract cu PRU. Stăteam acolo 2 zile pe săptămână. Uitați-vă la mine cum sunt. Am o dietă. Am vreo 25 de kile mai puțin acum, iar băiatul acela și-a făcut sărăcul acum 6 luni operație de micșorare a stomacului, și i-a tăiat stomacul. N-are voie nici să bea nici să mănânce. Deci asta e o minciună sfruntată”, a spus Rizea, pentru EVZ.

Victimă colaterală

Și Ciprian Țârdea are o explicație pentru cele întâmplate. „PRU a avut un contract cu hotelul Racova din Vaslui, unde eu am fost trimis să fac campanie pentru partid. La sfârșitul campaniei eu am plecat”, a susținut Țârdea pentru EVZ. Pentru că în presă au apărut informații că pe perioada campaniei electorale cei doi au ținut ședințe și au dat mese pentru alți membrii de partid la hotel, așa explicându- se nota mare de plată, Țârdea vine cu alte explicații. „Am făcut o operație în ianuarie 2016. Am slăbit 50 kg, se vede în pozele de pe Facebook. Ceea ce este drept și pot demonstra medical că nu pot să mănânc mai mult de 100 de grame la o masă. Nu consum alcool. Eu sunt victimă colaterală. Nu știu de ce a izbucnit acest scandal după 5 luni și nu atunci imediat. Dacă omul e disperat că nu-ți plătești o factură face ceva atunci, nu după 5 luni”, a mai spus Țârdea.

PRU: Cei doi, buni de plată

În replică, fost președinte al PRU, Bogdan Diaconu, infirmă cele spuse de Rizea și Țârdea. „Nu există așa ceva. Dl Rizea sau dl Țârdea nu aveau calitatea de a angaja relații contractuale cu PRU. Ei au fost candidați, era interesul lor de a-și face campanie și de a intra în Parlament. Fiecare candidat are, conform legii, o sumă de 15.000 euro, care nu poate fi folosită decât de respectivul și după aceea, dacă îndeplinește pragul de 3% și intră în Parlament, li se returnează de la AEP cheltuielile de campanie”, a spus, pentru EVZ, Diaconu. Prin urmare, Rizea și Țârdea trebuie să plătească nota de la hotel. În prezent, Rizea este exclus din PRU, urmare a acestui incident, iar Țârdea a declarat EVZ că-și va da demisia după Paști.

Prietenia cu Anaconda

Cristian Rizea este un fost politician căruia îi plăce luxul și să se înconjoare de femei frumoase, dar mai ales interesante! Elena Istode, general SRI, cunoscută drept „Anaconda” a fost în vacanţă alături de familia lui Cristian Rizea la Nisa şi la Monaco, mare parte din cheltuieli fiind suportate de fostul deputat PSD.„Prin soția mea am cunoscut- o pe Elena Istode, actual general SRI. Noi suntem prieteni din 2000, iar soţia mea şi cu ea au fost colege inclusiv la ASE. Au făcut vacanţe, au fost ca două surori”, a explicat Cristian Rizea, atunci când Ion Cristoiu a făcut publice fotografiile cu fosta șefă a Diviziei C din SRI într-o vacanță în insule cu soții Rizea. „Anaconda” -porecla Elenei Istode- ar fi ajuns șeful acoperiților din SRI datorită relației cu un general, a scris flux24. ro, care a dezvăluit că există documente care atestă că Divizia C s-a ocupat de monitorizarea presei. Recent, Adrian Ţuţuianu, președinte al comisiei parlamentare a SRI preciza că prezenţa generalului de brigadă în concedii alături de familia Rizea nu a fost ilegală, dar este problematică din punct de vedere deontologic.

„Politicianul Ferrari”

  •  Cristian Rizea a pășit în politică prin 1999, înscriindu- se în PNL. Sponsoriza diverse acţiuni mărunte ale filialei de sector şi învăţa din mers „lookul” unui om care trebuia băgat în seamă: costum Armani, ceas de marcă, mobil ultimul tip, pantofi mereu noi.
  • Rizea se lipise de una din vedetele momentului, cântăreața Marinela Niţu. Ziarele îi „surprind” făcând donaţii de pantofi, papuci şi de crème Gerovital la căminele de bătrâni.
  • În 2000 intră în PSD, iar în 2008, își ia în leasing un model Ferrari F430, estimat la peste 200.000 de euro. Este poreclit „Ferrari”, după ce s-a afişat cu acest bolid.
  • Prin 2011 s-a certat cu pesediștii și a plecat în șlapi și în bermude, cărând după el un scaun pliant.