"Nu pot să înţeleg pe cei care ne acuză şi spun: Guvernul liberal a luat măsuri de stânga majorând pensiile. Sunt convins că şi Guvernul Năstase ar fi dorit să ia măsuri pentru majorarea pensiilor, dar nu a avut resursele necesare. Întotdeauna să vă aşteptaţi ca măsurile de creştere a nivelului de trai, cele mai consistente vor fi luate de un guvern liberal, de un guvern de dreapta", a susţinut primul-ministru, potrivit Realitatea.

Tăriceanu a subliniat că majorarea pensiilor nu este o măsură socială. El a ţinut să le reamintească pensionarilor că, la preluarea mandatului său, pensia ajunsese la 100 de dolari, iar la sfârşitul anului 2004 valoarea punctului de pensie era 287 de lei, după patru ani de guvernare nivelul pensiilor medii ajungând la 697 de lei, iar în 2012 va ajunge la 350 de euro.

Pe de altă parte, Tăriceanu le-a reamintit că Guvernul va majora pensiile "mai devreme decât s-a angajat", de la 1 octombrie fiind majorate pensiile celor care au fost agricultori, şi tot de la 1 octombrie s-a decis introducerea în plata majorată a celor care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

El le-a spus pensionarilor că o altă măsură complementară în acest an, pentru cei care au venituri reduse, mai mici de 615 lei de persoană, va fi acordarea unei subvenţii suplimentare majorate cu 12,5 % pentru încălzire, în aşa fel încât să fie compensată majorarea preţului pe energie operată în iulie, dar şi ridicarea plafoanelor la farmacii, măsură care va fi anunţată în zielele următoare de ministrul Sănătăţii.

ŞTIREA DE DUPĂ-AMIAZĂ