Vicepreședintele ALDE și-a mai exprimat nemulțumirea și față de susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu, în defavoarea creșterii unui prezidențiabil din interiorul partidului pentru dezvoltarea formațiunii politice.

Cucșa dezaprobă, în același timp, și felul în care conducerea ALDE a comunicat cu restul membrilor partidului, fără a exista vreo consultatare.

„Am fost printre primii care au cerut ca ALDE să iasă de la guvernare, de lângă PSD, pentru a avea candidat propriu la prezidenţiale – în persoana domnului Tăriceanu, şi de a merge mai departe pe picioarele noastre spre redefinirea ALDE ca partid liberal!

Acum suntem în situaţia în care am ieşit de la guvernare, nu avem candidat, susţinem un independent la alegerile prezidenţiale (decizie luată fătă o analiză internă, dacă există posibilitatea <creşterii> unui alt candidat din rândurile membrilor ALDE, în perspectiva dezvoltării partidului), am făcut o alianţă electorală cu Pro România şi urmează o alianţă politică şi probabil fuziunea (lucruri aflate de pe Facebook, de pe pagina domnului Tăriceanu)”, a declarat Marian Cucşa.

Tot el continuă să vorbească despre deciziile ALDE din ultima perioadă, pe care le caracterizează ca fiind „luate de 4-5 persoane şi aduse doar spre validare forurilor de conducere, sunt unele total greşite şi lipsite de respect faţă de colegi. Ele s-au născut peste noapte, fără o analiză şi o proiecţie despre ce înseamnă viitorul liberalismului în România”.

„De ce e mai frecventabil Pro România decât PSD? Când ştim cine e Victor Ponta, că de fapt, e tot un PSD-ist plecat supărat de acasă! Am votat împotriva alianţei electorale cu Pro România şi nu voi susţine nicio altă asociere cu formaţiunea lui Victor Ponta”, mai spune deputatul ALDE.

Vicepreședintele liberal-democrat și-a încheiat pledoaria cu un îndemn: „să avem curajul să fim noi înşine! Să spunem ce gândim, să avem conştiinţă de sine şi să ne implicăm acum pentru viitorul copiilor noştri, nu doar pentru viitorul imediat!”.

Te-ar putea interesa și: