Verhstadt a dat de înțeles că nu va ezita să excludă formațiunea lui Tăriceanu din familia politică, în facvoarea unui partid nou. „Tăriceanu mi-a promis că Guvernul României va respecta întru totul recomandările Comisiei de la Veneția. Promisiunea nu a fost respectată. Cu asemenea parteneri, grupul meu politic, întreaga familie liberală, nu vom merge la alegeri.

 

 

Dimpotrivă, ne vom întovărăși cu cu toate forțele noi, curate și democratice care vor să stopeze corupția, care vor să curățe țara și care vor să să stopeze abuzul de putere al fostului serviciu secret, serviciul secret al lui Ceaușescu, Iliescu, Băsescu”, a spus Guy Verhofstadt.

 

 

Verhostadt se referea, cel mai probabil la USR și PLUS, partidul lui Dacian Cioloș. Aceste două formațiuni au o poziționare liberală și, deși nu au încă eurodeputați la Bruxelles, dacă vor ajunge în Parlamentul European, pot intra în Grupul ALDE.

 

Cristian Ghinea, vicepreședinte USR și candidat pe prima poziție pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, a declarat că formațiunea din care face parte a informat partidele liberale din UE despre Tăriceanu.

 

„USR a militat în 2018 pentru excluderea din ALDE Europa a partidului domnului Tăriceanu, care face de râs liberalismului în România prin asocierea la guvernarea coruptă și iresponsabilă a PSD. USR a informat partidele liberale din Europa față de adevărata față a acestui partid pubelă, care colectează corupți de peste tot, pentru a se umfla în teritoriu”, a declarat Ghinea pentru G4Media.ro.

 

Te-ar putea interesa și: