Astfel, se arăta cum un sat întreg din Olt a fost folosit de regizorii şi scenariştii români în mai multe filme celebre. Sătenii din Brebeni-Olt au fost figuranţi în pelicule precum: „Drumul oaselor”, „Mihai Viteazul”, „ Pădurea spânzuraţilor”, „Tudor Vladimirescu” sau „Zestrea Domniţei Ralu”. Sătenii leau povestit reporterilor că erau plătiţi, în anii ’70-’80, cu diurne între doi şi cinci poli. Adică de la 40 la 200 de lei, pe ziua de filmare. Ţăranii din Brebeni-Olt au mai declarat că îşi făceau singuri cascadoriile, pentru încă un ban în plus.

INFO
Pentru o cascadorie în care trebuia să cadă de pe cal, figuranţii din Brebeni-Olt puteau lua şi câte 400 de lei. Bani frumoşi în condiţiile în care un salariu mediu, în 1980, era cam 1.500 de lei

CV
Semnatarii reportajului au fost Florin Bălătăreţu şi Petre Cojocaru, corespondenţi de Dolj ai EVZ, în perioada când ziarul era condus de Cornel Nistorescu. Ambii activează acum în presa locală craioveană. Băltăreţu este chiar şeful unei publicaţii locale de umor numită „Republica Oltenia”.