Evenimentul Zilei > International > Țara din Europa în care coronavirusul nu a ucis nicio persoană. Ce măsuri s-au luat
Țara din Europa în care coronavirusul nu a ucis nicio persoană. Ce măsuri s-au luat

Țara din Europa în care coronavirusul nu a ucis nicio persoană. Ce măsuri s-au luat

Până acum, în Insulele Feroe nu s-a înregistrat niciun deces din cauza bolii Covid-19, a anunțat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Este singurul stat din Europa care a reușit să scape de virusul ucigaș.

184 de persoane au fost tesate pozitiv cu virusul SARS-CoV 2, dintre care 163 s-au vindecat, în arhipelagul feroez.

Potrivit autorităților, lupta cu noul coronavirus a fost ținută în frâu după ce cercetătorul Debes Christiansen, șeful Laboratorului Național de Referință pentru Bolile Peștilor și Animalelor, din capitala Tórshavn, a avertizat guvernul încă din luna ianuarie că trebuie să se pregătească pentru situația în care virusul depistat prima oară în China, va ajunge și în Insulele Feroe.

Până acum, au fost testați 10% din cei de 61.000 de locuitori ai arhipeleagului și, astfel, cadrele medicale au putut să urmărească răspândirea virusului și să plaseze în carantină, la timp, cele 184 de persoane testate pozitiv cu coronavirus.

Premierul Bárður á Steig Nielsen a anunțat că începând cu 20 aprilie se vor redeschide grădinițele, creșele și școlile, iar competițiile sportive vor putea fi reluate, dar interzise spectatorilor, potrivit The Guardian.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: