Echipa națională de handbal „Under-18” a României defilează la Campionatul Mondial ce are loc în Macedonia. „Tricolorele” au reușit să reînvie o performanță mai veche în handbalul românesc, fiind pentru prima dată în ultimii șapte ani, când o selecționată de handbal din România se alătură celor mai bune patru echipe ale lumii.

Ultimul succes de acest gen s-a înregistrat la Mondialul de senioare din Franța, în care „naționala” s-a clasat pe poziția a patra. Reprezentativa României „Under 18” a obținut, miercuri, calificarea în semifinalele turneului final, după ce a dispus, în „sferturi”, de Olanda (36-22), și se va bate pentru un loc în finală, astăzi, cu selecționata Muntenegrului.

În jocul contra batavilor, Bianca Bazaliu (17 ani) a făcut o partidă senzațională, în care pivotul stânga al lotului pregătit de către Aurelian Roşca şi Gavril Kozma a înscris de 12 ori. Salută performanța junioarelor Gheorghe Tadici, selecționerul echipei naționale de senioare a României, a declarat pentru „Evenimentul zilei” că lotul de junioare are puterea necesară de a câștiga Cupa Mondială din Macedonia. „Este o performanță meritorie având în vedere volumul de muncă dezvoltat de lot în ultima perioadă. Eu cred că vor juca finala și au puterea de a câștiga acest Mondial. Este o generație care promite, cu jucătoare de perspectivă. Le-am spus și că performanța adevărată nu se face decât prin muncă și pasiune”, a declarat Tadici.

Șeful Federației, în culmea fercirii

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, este de părere că performanța înregistrată de către junioarele „tricolore” poate însemna o revigorare a handbalului românesc. „Aceste turnee sunt foarte importante, pentru că să fii medaliat la un Campionat Mondial, indiferent de nivelul de vârstă este foarte important, iar faptul că noi la trei categorii de vârstă suntem calificați și la băieți la o categorie de vârstă, înseamnă că handbalul e bine. Sunt foarte mulțumit de felul în care se prezintă echipa acum”, a conchis Dedu.