Suspiciuni de antrax în România. Trei oameni au ajuns deja la spital

Suspiciuni de antrax în România. Trei oameni au ajuns deja la spital Vaci. Sursa foto: arhiva EVZ

Trei angajați care lucrează la o fermă din județul Iași au fost internați la spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Există suspiciunea că s-au infectat cu Antrax. Unul dintre ei deja a fost operat.

Trei persoane care lucrează la o fermă de vaci din Iași sunt suspecte că s-au infectat cu Antrax. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a spus că cei trei angajați au venit la spital la finalul săptămânii trecute și prezentau mai multe simptome specific Antraxului. Pacienților li s-au recoltat probe pentru câte un set de analize, iar medicii așteaptă rezultatele. Toți cei trei angajați au început un tratament, iar unul din ei chiar a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

„Prezentau semne şi simptome caracteristice bolii Antrax cutanat. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator. Pacienţii au fost evaluaţi, internaţi şi s-a iniţiat tratamentul specific. Unul dintre ei a necesitat şi intervenţie chirurgicală. Toți trei au declarat că lucrează la o fermă de bovine din judeţul Iaşi. În momentul de faţă pacienţii urmează tratament şi sunt stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator”, a spus medicul Florin Roşu.

Cât de periculos este Antraxul

Managerul spitalului din Iași a mai adăugat că Antraxul este o boală infecțioasă destul de gravă care este cauzată de o bacterie rezistentă, care poate să supraviețuiască chiar și în condiții extreme pentru o perioadă lungă de timp. Medicul a subliniat că bacteria este foarte toxică, iar dacă tratamentul este administrat din timp, rata de mortabilitate este foarte mică.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Antraxul apare în mod obişnuit la animale şi este o boală foarte gravă pentru oameni. Antraxul se răspândeşte prin intermediul sporilor ce se găsesc la nivelul solului. Aceştia devin activi doar în momentul în care pătrund în organism”, a mai spus medicul Florin Roşu, potrivit Mediafax.

Există patru forme de Antrax, iar cea mai comună este cea cutanată. Această formă se răspândește în urma contactului direct la nivelul pielii sau cu o leziune activă. Bacteria poate intra în organism dacă intri în contact cu animale infectate cu Antrax, dacă consumi alimente ce provin de la animale infectate sau dacă inhalezi pori în timpul procesării produselor ce provin de la animale contaminate.