Evenimentul Zilei > International > Surprize la un concurs de frumusețe din Arabia Saudită! Zeci de concurente au fost eliminate din cauza botoxului
Surprize la un concurs de frumusețe din Arabia Saudită! Zeci de concurente au fost eliminate din cauza botoxului

Surprize la un concurs de frumusețe din Arabia Saudită! Zeci de concurente au fost eliminate din cauza botoxului

Arabia Saudită găzduiește an de an un concurs de frumusețe pentru cămile. În anii trecuți, au fost descoperite concurente botoxate, așa că anul acesta au fost luate măsuri radicale de către organizatori. Toate animalele care au primit injecții cu Botox sau ajustări artificiale au fost eliminate din competiție.

Autoritățile din Emiratele Arabe au reușit să scrie o altă pagină de istorie, de data aceasta în legătură cu restricțiile impuse în cadrul concursului anual de frumusețe dedicat cămilelor. Concurentele care au făcute infecții cu Botox sau alte ajustări artificiale au fost eliminate, a anunțat miercuri, agenția de stat Saudi Press Agency. Conform acestora, peste 40 de cămile au fost descalificate de la concursul anual.

Festivalul Cămilelor Regele Abdulaziz din Arabia Saudită a debutat la începutul lunii decembrie. În cadrul evenimentului, cele mai frumoase cămile concurează pentru titlul de cea mai frumoasă din regiune, însă și pentru un premiu în valoare de aproximativ 66 de milioane de dolari. Ajustările artificiale sunt total interzise, așa că, cele care au operațiile de lifting facial sau alte modificări cosmetice pentru a face cămilele mai atractive, au fost eliminate din concurs.

Pentru a decide care este cea mai frumoasă cămilă, juriul analizează forma capului, a gâtului, a cocoașei, vestimentația și postura animalului.

Juriul își intensifică măsurile de reprimare a cămilelor îmbunătățire artificial, a raportat agenția oficială de știri, folosind tehnologie „specializată și avansată” pentru a detecta manipulările.

Zeci de cămile au primit îmbunătățiri artificiale care le-au schimbat trăsăturile

Zeci de crescători au decis să îmbunătățească aspectul cămilelor, așa că le-au întins buzele și nasurile, au folosit hormoni pentru a mări mușchii animalelor, au injectat în capul și buzele animalului Botox pentru a le face mai mari, au umflat părți ale corpului cu benzi de cauciuc și au folosit materiale de umplutură pentru a le relaxa fețele.

„Clubul dorește să stopeze toate actele de manipulare și înșelăciune în înfrumusețarea cămilelor”, se arată în raportul SPA, adăugând că organizatorii vor „impune sancțiuni stricte manipulatorilor”.

Festivalul cămilelor se întinde pe toată durata lunii, iar el include, de asemenea, curse de cămile, vânzări și alte festivități care prezintă, de obicei, mii de dromaderi. Extravaganța urmărește să păstreze rolul cămilei în tradiția și moștenirea beduină a regatului, chiar dacă țara bogată în petrol merge înainte cu mega-proiecte de modernizare.

Creșterea cămilelor este o industrie de milioane de dolari, iar evenimente similare au loc în întreaga regiune.