„Românii pot merge în Grecia și Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia și Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa și anumite țări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de acorduri bilaterale. (…) Grecia a anunțat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat Virgil Popescu, la B1TV.

Ministrul crede că românii își vor petrece concediile în țară, pen că „se consideră mai în siguranță” în țară.

„E dreptul turiștilor să meargă în vacanță unde își doresc, eu îmi doresc cât mai mulți turiști români și străini în România. Și cred că mai mulți români o să prefere turismul intern. Se consideră mai în siguranță în România”, a spus Popescu.

Liber la vacanță! Când va lua startul sezonul turistic în Grecia pentru cetățenii străini

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a vorbit, saptamana trecuta, despre relansarea turismului elen. Iată planul stabilit de Guvernul de la Atena.

Locurile de campare vor fi deschise începând de la 1 iunie, iar hotelurile vor putea primi începând cu 15 iunie turişti greci.

Dar, Grecia va începe să găzduiască turiștii străini începând cu 1 iulie, iar tot atunci vor fi reluate gradual și zborurile directe spre destinaţiile turistice din această țară.

Premierul elen a mai spus că turiştii străini care vor sosi în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină, însă ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus şi în mod cert vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului lor.

Mai mult, Harry Theoharis, ministrul Turismului, a anunțat că lista ţărilor ai căror cetăţeni vor putea ajunge în Grecia va fi anunţată la sfârşitul lunii mai. Această listă se va face pe baza „criteriilor epidemiologice”, potrvit spuselor sale. Până acum, se cunoaște faptul că pe această listă sunt trecute țările din Balcani, țările baltice, Germania şi state din vecinătatea Greciei, precum Republica Cipru şi Israel.