Evenimentul Zilei > Politica > Surpriză de proporţii pe listele PSD. Un nume greu, care a făcut istorie, eliminat
Surpriză de proporţii pe listele PSD. Un nume greu, care a făcut istorie, eliminat

Surpriză de proporţii pe listele PSD. Un nume greu, care a făcut istorie, eliminat

Mişcări incredibile se fac pe listele pentru Parlament ale PSD. Asistăm la dispariţia unor nume grele, care au făcut istorie în politică.
Marcel Ciolacu a eliminat de pe listele pentru Parlament mai mulți apropiați ai lui Liviu Dragnea sau persoanele incomode. Printre acestea se numără: Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Andreea Cosma, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae, Nicolae Moga și Marian Oprișan. Toţi aceştia nu se vor regăsi pe lista PSD.

Ecaterina Andronescu dispare de pe lista PSD pentru prima dată după 24 de ani

Ecaterina Andronescu este membru al Parlamentului din 1996, a avut trei mandate ca senator și trei ca deputat și, în fiecare dintre ele, a reprezentat PSD București.
Lista PSD pentru Senat din Capitală:  primele locuri sunt ocupate de Gabriela Firea, Adrian Streinu Cercel, Gabriel Mutu, Daniel-Cătălin Zamfir, Alexandru-Hazem Kansou, Florian-Daniel Geantă, Adriana-Larisa Antipa, Mihail-Bogdan Hliza, Mirona Tudor, Ionela Marinescu.
La Camera Deputaţilor: aici îi întâlnim pe  Alexandru Rafila, Daniel Tudorache, Adriana-Diana Tuşa, Daniel Florea, Nicoleta-Matilda Goleac, Rodica Nassar, Carmen-Ileana Mihălcescu, Dan-Cristian Popescu, Oana-Consuela Florea şi Petre-Florin Manole.

Situația rămâne incertă pentru Marian Oprișan

Lista din Vrancea nu a fost validată de Consiliul Politic Național (CPN), iar noul președinte interimar al organizației este deputatul Angel Tâlvăr. Acesta refuzase să preia filiala la ultima ședință a CPN.

Mai mult, Marian Oprișan a convocat o ședință în Vrancea împreună cu primarii din organizație și a fost desemnat candidat la parlamentare. Președintele desemnat în Kiseleff, Angel Tâlvar, a fost exclus din partid de conducerea județeană întrunită ad-hoc. Cu toate acestea, sunt șanse foarte mari ca această candidatură a lui Marian Oprișan să nu fie validată de conducerea PSD.

Surpriza pe listele PSD este avocata Laura Vicol care  a primit un loc pe lista din Dolj. Organizația este controlată de europarlamentarul Claudiu Manda și Olguța Vasilescu. Supărat că a fost trimis pe poziția a 11-a pe lista din Dolj, liderul grupului PSD din Senat, Radu Preda, și-a anunțat demisia din partid și a trecut la PMP.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.