Evenimentul Zilei > Actualitate > Supermarketul unde șobolanii mișunau prin rafturi a fost amendat. Controale în toată țara făcute de ANSVSA
Supermarketul unde șobolanii mișunau prin rafturi a fost amendat. Controale în toată țara făcute de ANSVSA

Supermarketul unde șobolanii mișunau prin rafturi a fost amendat. Controale în toată țara făcute de ANSVSA

Cazul care a oripilat întreaga țară a intrat și în atenția celor de la ANSVSA, care au amendat supermarketul unde șobolanii umblau printre rafturi.

ANSVSA a amendat supermarketul unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produse alimentare. Caz care a oripilat întreaga opinie publică din România în ultimele zile

Situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic.

„Intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla”, era comunicatul companiei în cauză.

Amendă de 10.000 de lei şi activitate suspendată temporar pentru deratizare şi igienizare

În urma verificărilor, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul şi-a suspendat temporar activitatea şi are obligaţia să efectueze temeinic operaţiunile de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie (DDD) şi să asigure igienizarea tuturor spaţiilor de recepţie, depozitare, expunere şi comercializare a produselor alimentare.

Activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanţii unităţii vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acţiuni obligatorii.

ANSVSA a efectuat controale în toate magazinele

Conducerea ANSVSA a dispus intensificarea controalelor care au ca tematică realizarea acţiunilor DDD de către operatorii din industria alimentară care depozitează şi comercializează produse alimentare.

În acest sens, aducem aminte că este necesară revizuirea permanentă a procedurilor DDD şi plasarea de capcane pentru rozătoare la intrarea în spaţiile pentru depozitarea produselor alimentare, etanşeizarea căilor de acces pentru aprovizionare la nivelul solului şi menţinerea închisă a uşilor depozitelor.

Numărul de Call-Center al instituţiei este 0800.826.787 și pot fi sesizate nereguli din domeniul siguranţei alimentelor, serviciu telefonic gratuit, apelabil din orice reţea de telefonie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: