În fotografia de la supermarketul Mega Image, Sectorul 1, arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie mâncând nestingheriţi.
Imaginea postată cu mesajul: „Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, a devenit virală pe social media.

content-image

Între timp, miercuri dimineață primarul Clotilde Armand a anunțat că gunoaiele au început să fie ridicate din nou și a dat un ultimatum de 24 de ore operatorului de salubritate, pe care îl amenință cu rezilierea contractului.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti.
Astfel, faţă de anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

Cum au reacţionat politicienii la mizeria din Sectorul 1

Marcel Ciolacu a anunțat că va susține fără echivoc strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demiterea primarului de la Sectorul 1. Pentru a se organiza un referendum de demitere a unui primar dintr-o unitate administrativă teritorială este nevoie de strângerea de semnături totalizând 60% din cuantumul oamenilor cu drept de vot.
”Clotilde Armand a demonstrat că nu își poate exercita atribuțiile de primar. Înainte să se vaite de mafia din salubritate, ar trebui să facă o vizită prin sectorul 3 sau 4 și să vadă cum funcționează acolo serviciul”, a spus atunci Marcel Ciolacu într-o declarație de presă.
Reamintim că şi fostul consilier general ALDE Tudor Ionescu a anunțat că începe strângerea semnăturilor pentru declanșarea unui referendum. E nevoie de minim 60.000 de locuitori ai Sectorului 1, adică 25% dintre cetățenii cu drept de vot, pentru declanșarea referendumului.