Sucul de portocale este „pozitiv” la COVID-19. Reacția fulger a specialiștilor: ”O bazaconie!”

Sucul de portocale este „pozitiv” la COVID-19. Reacția fulger a specialiștilor: ”O bazaconie!” Sursa: arhivă EVZ

O filmare în care un test antigen rapid iese aparent pozitiv după ce o cantitate mică de suc de portocale este turnată pe el a devenit virală pe Internet. RoVaccinare a oferit explicații și a asigurat că experimentul este fals.

A apărut pe Internet un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare a fi un rezultat pozitiv. Filmarea a devenit virală, iar oamenii au dezbătut subiectul pe Internet. Internauții au dedus că testele nu sunt 100% sigure.

Cea mai virală postare de pe Internet

”O bazaconie a fost distribuită de peste 90 de mii de ori: Sucul de portocale este „pozitiv” la COVID-19. NU, acesta doar distruge testul antigen!

Un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare a fi un rezultat pozitiv, a fost distribuit de zeci de mii de ori la mijlocul lunii ianuarie 2022, cu afirmații că aceasta este o dovadă că testele rapide nu sunt fiabile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, la fel cum un test de sarcină nu este menit să fie folosit de un bărbat sau cu o probă din saliva unei femei, testele antigen Covid-19 nu sunt menite să fie utilizate cu mostre de alimente.

Testele pentru Covid-19 au fost subiect de dezinformarea încă de la începutul pandemiei.

AFP a demontat, de asemenea, multe alte videoclipuri în care diferite alimente și băuturi au fost folosite pentru a susține că testele Covid-19 nu sunt de încredere sau că numărul de cazuri este umflat: cu Coca-Cola și sos de mere, Red Bull, bere sau apă de la robinet, precum și cu căpșuni. AFP a verificat deja afirmațiile cu privire la sucul de portocale și testele de antigen în spaniolă și în sârbă”, se arată pe pagina ROVaccinare.

Totul despre testul antigen Covid-19

Reprezentanții RoVaccinare au explicat oamenilor cum funcționează cu adevărat un test antigen COVID-19. Aceștia au oferit detalii pentru a ajuta populația să realizeze că filmarea virală a fost o mare minciună.

”Există în prezent sute de teste diferite pentru Covid-19 care pot fi împărțite în două categorii: cele de diagnostic (test PCR și antigen) pentru a determina dacă o persoană este infectată și cele serologice, care arată dacă o persoană a fost infectată în trecut.

Testele antigen sunt mai puțin sensibile și mai puțîn fiabile decât testele PCR, dar sunt mai rapide. Pentru a obține un rezultat pozitiv, trebuie să existe o cantitate mai mare de virus. Aceasta înseamnă că în momentul infecției cu SARS‑CoV‑2, când există încă doar o cantitate mică de virus în organism, testul antigen poate arăta în mod eronat un rezultat negativ”, au mai spus reprezentanții ROVaccinare.