Evenimentul ZileiInternationalSubmarinul indonezian dispărut a fost găsit frânt în trei bucăți. Toți cei 53 de membri ai echipajului au decedat

Submarinul indonezian dispărut a fost găsit frânt în trei bucăți. Toți cei 53 de membri ai echipajului au decedat

Submarinul indonezian dispărut a fost găsit frânt în trei bucăți. Toți cei 53 de membri ai echipajului au decedat
Submarinul care a dispărut în largul coastelor insulei Bali și căutat timp de mai multe zile, a fost găsit în cel mai înfiorător scenariu la care se așteptau salvatorii. Submarinul a fost frânt în trei părți, iar toți cei 53 de membri ai echipajuui au decedat.

Un submarin care a dispărut cu 53 de membri ai echipajului la bord în Indonezia a fost găsit rupt în trei părți, în zona coastei Bali. Armata Indoneziei a anunțat de asemenea oficial că toți cei 53 de membri ai echipajului sunt decedați. Anunțul sumbru vine la o zi după ce Indonezia a declarat că submarinul, care a dispărut săptămâna trecută, a fost considerat scufundat, deși fusese căutat intens.

”A fost frânt în trei bucăți”

„A fost rupt în trei bucăți”, a declarat șeful Statului Major al Marinei Yudo Margono. Mai multe piese de pe submarinul frânt au fost de asemenea recuperate, inclusiv o ancoră și costume de siguranță portocalii fluorescente pentru situații de urgență, au declarat autoritățile. Descoperirea vine la o zi după ce marina confirmase pentru prima dată recuperarea fragmentelor de pe submarin și a declarat că s-a scufundat, punând capăt efectiv oricărei șanse de a găsi supraviețuitori. Printre elementele anterioare recuperate au fost o bucată de sistem torpile și o sticlă de grăsime utilizate pentru a lubrifia periscoape, relatează Daily Mail.

Ei au găsit, de asemenea, un covoraș de rugăciune folosit în mod obișnuit în Indonezia, cea mai populată națiune musulmană majoritară din lume. Nave de război, avioane și sute de militari au condus o căutare frenetică a submarinului de când acesta a dispărut în această săptămână în timpul exercițiilor de antrenament, sperând într-o salvare miraculoasă înainte ca rezervele sale cunoscute de oxigen să se fi terminat.

Toți cei 53 de membri ai echipajului au decedat

Însă duminică, șeful armatei indoneziene Hadi Tjahjanto a declarat că nu există nici o șansă de a găsi vreun membru al echipajului în viață. El a spus:

„Cu profundă tristețe, pot spune că toți cei 53 de membri ai personalului de la bord au trecut. Am primit imagini subacvatice care sunt confirmate ca părți ale submarinului, inclusiv cârma verticală spate, ancorele, corpul de presiune exterioară, cârma în relief a scufundării și alte părți ale navei. Cu această dovadă autentică, putem declara că KRI Nanggala 402 s-a scufundat și toți membrii echipajului sunt decedați”.

Marina a declarat anterior că este de părere că submarinul s-a scufundat la o adâncime de 2000-2300ft, mult mai adânc decât adâncimea sa de colaps de 655ft, moment în care presiunea apei ar fi mai mare decât coca ar putea rezista. Un robot subacvatic echipat cu camere de luat vederi și desfășurat de nava singaporeză MV Swift Rescue a furnizat imaginile, în timp ce nava indoneziană KRI Rigel scanase zona în care se credea că submarinul s-a scufundat folosind sonar multibeam și un magnetometru, a declarat Tjahjanto, mai precizează sursa citată.

Anterior, un părinte și-a exprimat speranța că fiul său va fi găsit în viață

Indonezia, cea mai mare națiune arhipelag din lume, cu mai mult de 17.000 de insule, s-a confruntat cu provocări tot mai mari la pretențiile sale maritime în ultimii ani, inclusiv numeroase incidente care implică nave chineze în apropierea insulelor Natuna. Rudele prim-locotenentului Muhammad Imam Adi, un tată de 29 de ani al unui fiu tânăr, s-a agățat de o ultimă speranță în cursul zilei de duminică.

”Dorința mea acum este ca fiul meu și tot echipajul să poată fi găsiți’, a declarat tatăl lui Adi, Edy Sujianto, de la domiciliul său de pe insula Java. Fiul meu a vrut să devină soldat de când era copil. Acesta a fost visul lui.”

Președintele Indoneziei i-a numit pe marinari: ”cei mai buni patrioți”

Președintele Joko Widodo i-a descris pe marinari ca fiind „cei mai buni patrioți” ai Indoneziei. ”Toți indonezienii transmit tristețea lor profundă față de acest incident, în special familiilor echipajului submarin”, a spus el.

Autoritățile nu au dat o explicație pentru accident, dar au declarat că este posibil ca submarinul să fi suferit o pană de curent care și-a lăsat echipajul în imposibilitatea de a reapărea. Aceștia au făcut însă rabat de la o explozie, declarând sâmbătă că dovezile sugerează că submarinul s-a dezmembrat deoarece a fost strivit de presiunea masivă a apei din adâncurile vaste. Corpurile submarinelor sunt presurizate…, dar atunci când acestea sunt încălcate, atunci apa ar pune presiune enormă către interior”, a declarat Wisnu Wardhana, un expert maritim de la Indonezia Sepuluh Nopember Institutul de Tehnologie.

La presiuni peste capacitate – un submarin se prăbușește ca ”un acordeon pliabil”

”Îți poți imagina dacă apa cu o asemenea presiune lovește oamenii?” Viceamiralul francez în rezervă Jean-Louis Vichot a declarat anterior pentru AFP că coca unui submarin s-ar putea prăbuși ”ca un acordeon pliabil” dacă atinge adâncimi mult peste limitele sale. Orice operațiune de salvare ar fi riscantă și dificilă, a declarat șeful marinei, Margono. ”Vom discuta pentru a lua o decizie cu privire la modul de ridicare a submarinului în această stare”, a declarat el duminică. ”Vreau să-l ridice, dar putem să-l aducem de la (aceste adâncimi)?”

Malaezia vecină, precum și Statele Unite, India și Australia, s-au numărat printre națiunile care au ajutat la căutări.

 


Accesează: