Evenimentul Zilei > Actualitate > Ghinion la BAC 2012. Şi-a rupt ambele mâini, cu o zi înainte de examenul la matematică
Ghinion la BAC 2012. Şi-a rupt ambele mâini, cu o zi înainte de examenul la matematică

Ghinion la BAC 2012. Şi-a rupt ambele mâini, cu o zi înainte de examenul la matematică

La doar câteva ore după ce a terminat proba scrisă la Limba şi Literatura Română, unul dintre elevii din Arad, înscrişi la Bacalaureat 2012, a avut ghinionul de a-şi fractura ambele mâini, după ce a căzut de pe bicicletă. Astfel, el a trebuit să susţină examenul de matematică, organizat ieri, în condiţii speciale.

Conform regulamentului de organizare a examenului de bacalaureat, la el acasă s-a deplasat un membru al comisiei de bac şi un profesor care să îi scrie lucrarea, însoţiţi de un poliţist.

"Ca şi ceilalţi candidaţi care au susţinut probele scrise în condiţii speciale şi acesta a avut la dispoziţie patru ore timp de lucru, faţă de numai trei ore, cât a fost timpul alocat celorlalţi candidaţi", a declarat pentru purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţului Arad, Mariana Tocaciu, conform Agerpres.

"Dacă la prima probă a Bacalaureatului am avut şapte candidaţi cu probleme de sănătate, care au susţinut examenul în condiţii speciale, având profesori de sprijin cărora le-au dictat lucrările, cinci provenind de la Centrul Şcolar Special din municipiul Arad, având deficienţe de văz, iar ceilalţi doi – unul din municipiul Arad şi un al doilea de la Centrul de examen din Ineu – au avut probleme în a-şi scrie lucrările sau a se deplasa, în urma unor accidente rutiere pe care le-au suferit, la cea de-a doua probă numărul acestora din urmă a crescut la opt", a mai precizat Tocaciu.
Prima sesiune a examenul de Bacalaureat 2012 se încheie pe mâine, cu proba la alegere din aria curriculară. Primele rezultate la bac 2012 se vor afişa duminică, 8 iulie, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale la Bac 2012 vor fi aflate pe 13 iulie, după soluţionarea eventualelor contestaţii.
CITIŢI ŞI:

  • S-au încurcat SUBIECTELE LA BAC? Elevii care au făcut trei ore de matematică, revoltaţi că au avut subiecte mai grele decât cei de la mate-intensiv
  • BACALAUREAT 2012: Bac-ul extremelor: geniile şi băieţii de cartier
  • COLECŢIA DE PERLE DE LA BAC 2012. „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, a fost făcut albie de porci de Baiazid”
  • BAC 2012, SUBIECTELE LA ISTORIE. AFLĂ rezolvările de la doi profesori plus BAREMELE
  • BAC 2012, SUBIECTELE LA MATEMATICA! VEZI rezolvările lui Nicuşor Dan şi BAREMELE
  • INCIDENTE LA BAC 2012. Trişorii şi victimele examenului din fiecare judeţ
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: