Evenimentul Zilei > Politica > SUA se implică! Anunțul venit de la vârf după evenimentele de la Caracal
SUA se implică! Anunțul venit de la vârf după evenimentele de la Caracal

SUA se implică! Anunțul venit de la vârf după evenimentele de la Caracal

Statele Unite ale Americii au transmis marți, un mesaj prin care se angajează să se implice direct, alături de români pentru a elimina traficul de fiinţe umane. Mesajul Ambasadei Statelor Unite la București a fost lansat cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Traficului de persoane, marcată la 30 iulie. 

”Îndemnăm ferm toate guvernele să combată traficul de persoane prin servicii de protecţie cuprinzătoare şi concentrate pe victime, prin măsuri de prevenţie a infracţiunilor care vizează direct tacticile traficanţilor şi informează mai bine comunităţile şi prin acuzarea şi condamnarea traficanţilor, pentru a-i face să răspundă penal pentru faptele lor. Printr-o abordare concentrată a eforturilor noastre colective de luptă împotriva traficului de persoane, putem schimba ceva şi o vom face”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Amintim că România a fost criticată luna aceasta într-un raport al Departamentului de Stat al SUA pentru că nu ar face suficiente eforturi în ceea ce privește combaterea traficului de ființe umane. Americanii afirmă în document că România ar fi o sursă principală de victime pentru rețelele de traficanți din Europa, citează Digi 24.

”Guvernul României nu îndeplineşte în totalitate standardele minime în vederea eliminării traficului de fiinţe umane” –  începe raportul Statelor Unite cu privire la traficul de persoane din România, mai arată sursa citată. Cauzele care au generat această situație variază de la lipsa de expertiză la lipsa de fonduri.

Anul trecut, funcţionarii publici şi ONG-urile au identificat doar 497 de victime, din care trei sferuri erau femei, două treimi din ele fiind traficate în scop sexual. Această valoare este cea mai mică din ultima decadă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: