Studiu uimitor! Grașii trăiesc mai mult decât slăbănogii

Studiu uimitor! Grașii trăiesc mai mult decât slăbănogii

Un studiu al Universității din Ohio ne arată un lucru surprinzător: Grașii trăiesc mai mult decât slăbănogii. Problema este când începi să te îngrași.

Grașii trăiesc mai mult decât slăbănogii. Creșterea în greutate vă poate ajuta să trăiți mai mult: persoanele care se îngrașă mai târziu în viață au mai multe șanse să trăiască până la 80 de ani decât cei care rămân slabi, susține un studiu al cercetătorilor americani. Începeți maturitatea la o greutate normală și „adăugați încet kilogramele”, spun cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, a analizat datele a peste 8.000 de persoane.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au analizat date a două generații din Framingham, un oraș din Massachusetts, cu vârste cuprinse între 31 și 80 de ani. Oamenii care au început maturitatea la o greutate normală și au devenit mai târziu supraponderali - dar niciodată obezi - au avut tendința de a trăi cel mai mult timp.

În mod uimitor, adulții care se potrivesc acestei definiții au trăit mai mult decât acei adulți a căror greutate a fost într-un interval normal pe tot parcursul vieții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai puțin surprinzător, cei care au început maturitatea ca obezi și au continuat să adauge greutate au avut cea mai mare rată a mortalității.

În mod îngrijorător, generația mai tânără de astăzi devine supraponderală și obeză mai devreme în viața lor decât părinții și este mai probabil să aibă decese legate de obezitatea în creștere, a mai constatat studiul cercetătorilor din Ohio.

Grașii trăiesc mai mult decât slăbănogii

În timp ce autorii studiului nu sfătuiesc adulții să devină supraponderali - definiți oficial ca având un indice de masă corporală (IMC) mai mare sau egal cu 25 - ei sugerează că, dacă trebuie să adăugăm kilogramele, să o facem mai târziu în viață.

„Impactul creșterii în greutate asupra mortalității este complex”, a spus Hui Zheng, autor al studiului la Universitatea de Stat din Ohio „Depinde atât de momentul, cât și de amploarea creșterii în greutate și de unde a început IMC-ul.

Mesajul principal este că pentru cei care încep cu o greutate normală la vârsta adultă timpurie, câștigarea unei cantități modeste în greutate pe tot parcursul vieții și intrarea în categoria supraponderală la vârsta adultă ulterioară pot crește, de fapt, probabilitatea de supraviețuire.

Cercetătorii au încercat să identifice traiectorii IMC pe toată durata vieții în două generații conexe și „să estimeze riscurile asociate de mortalitate și decesele atribuite populației”. Acest lucru s-a făcut urmărind istoricul medical al locuitorilor din Framingham și al copiilor lor timp de decenii.