Se pare că francezii au o toleranță mult mai mare față de homosexualitate

Aşadar,  85% dintre francezi consideră că  un cuplu homosexual este capabil să-și asigure rolul de părinți, precum un cuplu heterosexual, cu 16 procente mai mult față de 2005. 72% dintre respondenți consideră că un copil se poate dezvolta atât cu părinții homosexuali, cât și cu părinții heterosexuali, "atâta timp cât primește dragoste și atenție" de la ei.

72% ar accepta ca fiul lor să fie homosexual

Numai 8% dintre francezi consideră că homosexualitatea este "o boală care trebuie vindecată". Unele categorii de populație se disting însă printr-o aderență mai puternică decât altele față de prezentarea homosexualității ca o boală sau o "perversiune sexuală", notează studiul. 

Aici intră categoriile de nivel sociocultural scăzut🙁 22% dintre persoanele fără diplomă), cu un nivel social inferior mediei (23% dintre persoanele cu venituri mai mici de 800 de euro, 21% dintre locuitorii suburbiilor) sau prin respectarea preceptelor religioase, cum ar fi, de exemplu, musulmanii (63%) sau practicanții catolici (20%). Iar 72% dintre francezi spun că ar accepta ca fiul lor să fie homosexual. 

Mai mult, pentru una din zece persoane, "violența împotriva homosexualilor este uneori ușor de înțeles", se spune în studiul IFOP.  71% dintre cei intervievați aderă la cel puțin o idee LGBT. La polul opus avem, de exemplu: una din cinci persoane crede că în "anumite profesii în care cineva este în contact permanent cu copii ar trebui să fie interzis homosexualilor", titrează Le Monde.