Evenimentul Zilei > Social > Studiu. Excesul de grăsime de pe coapse poate fi benefic pentru organism
Studiu. Excesul de grăsime de pe coapse poate fi benefic pentru organism

Studiu. Excesul de grăsime de pe coapse poate fi benefic pentru organism

Coapsele cu grăsime pot reduce riscul unui atac de cord, accident vascular cerebral sau tensiune arterială ridicată, susțin noi studii.

Cercetătorii au descoperit că „grăsimea de pe coapse poate fi benefică pentru metabolism”. Studiul publicat în jurnalul medical a analizat un număr de 9.520 de chinezi cu vârsta peste 40 de ani.

Mulţi dintre noi care au coapsele pline cu grăsime s-ar putea să nu fim teribil de mândri de asta, dar se pare că acea grăsime reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și tensiune arterială ridicată.

Cercetătorii au descoperit că excesul de grăsime de pe coapse a redus cu o treime probabilitatea de a avea tensiune arterială ridicată, care la rându-i poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Dr. Zhen Yang, care a condus studiul de la Universitatea Shanghai Jiao Tong din China, a spus: „Spre deosebire de grăsimea de pe burtă, grăsimea de pe coapse poate fi benefică pentru metabolism”. Studiul a fost publicat în revista Endocrine Connections.