Evenimentul Zilei > Social > Cazul care a îngrozit România. Studenta criminală a primit ROLUL VIEȚII. Carmen Bejan a ajuns …NIMFOMANĂ! SEX PE bani, URĂ și GELOZIE
Cazul care a îngrozit România. Studenta criminală a primit ROLUL VIEȚII. Carmen Bejan a ajuns …NIMFOMANĂ! SEX PE bani, URĂ și GELOZIE

Cazul care a îngrozit România. Studenta criminală a primit ROLUL VIEȚII. Carmen Bejan a ajuns …NIMFOMANĂ! SEX PE bani, URĂ și GELOZIE

Cazul studentei criminale din Arad, Carmen Bejan, cea care a tranșat un bărbat în camera ei de la Căminul studențesc din Timișoara, nu a rămas fără ecou. În anul 2009, povestea ei a îngrozit și, pe alocuri, a emoționat, însă aceasta a ajuns personaj al unui roman polițist. În tot acest timp, adevărata studentă criminală își ispășește pedeapsa în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad. La fel și complicele acesteia, Sergiu Florea.

Inspirată de povestea tinerei condamnate pentru uciderea unui client cu care s-ar fi iubit pe bani, autoarea, o fostă jurnalistă din Arad, s-a gândit să-i ofere personajului cărții sale puțin din aura misterioasă a lui Carmen Bejan.

Numai că, după cum mărturisește, autoarea, Eugenia Crainic, a căutat ca în carte să cosmetizeze puțin „fapta”, astfel încât să nu fie o simplă crimă banală, potrivit informațiilor cancan.ro.
 

„…Mobilurile care i-au mânat pe criminali să ucidă au fost mereu cele clasice: bani, gelozie, ură. Nimic original. Ca atare, am hotărât să le cosmetizez puțin. Să mă fac o cosmeticiană de crime. (…).Și m-am gândit așa: se ia o crimă care chiar s-a întâmplat, se amestecă bine victima și făptuitorul sau chiar făptuitorii, se coace la foc mic un motiv mult mai bun pentru comiterea faptei decât motivul avut de autorul propriu-zis, se așterne pe hârtie și se consumă seara, la lumina veiozei, cu un pahar de vin roșu alături, pe îndelete.

Mi-am dat seama, în timp, că ucigașii contemporani și dintotdeauna strică crime răsunătoare cu motivațiile lor de doi bani. Cât de slab să fii, să ucizi într-un mare fel, dar dintr-un motiv insignifiant?! Cei mai mulți și-ar fi rezolvat problemele, în mod cert, dacă n-ar fi recurs la luarea unei vieți. Dar cum să-nveți un om cu mintea vraiște că nu crima este soluția? „, spune autoarea, Eugenia Crainic.

Studenta criminală din acest roman este „îmbunătățită” prin faptul că primește noi roluri, ajunge o nimfomană care, precum în realitate – în cazul cunoscutei Carmen Bejan, care a inspirat-o pe autoare, are relații cu bărbați care plătesc pentru sex.

Unde se petrece acțiunea

Acțiunea se petrece, ca și în realitate, în căminul studențesc din Timișoara. Cartea, care urmează să fie lansată zilele acestea, la Arad, orașul autoarei dar și al studentei criminale, a fost scrisă, așadar, pornind de la un caz real, însă ficțiunea cuprinde idei noi, despre care autoarea romanului polițist nu a dorit să vorbească mai mult pentru a nu afecta imaginația cititorului.

Crima din 2009 comisă de doi studenți din Timișoara…

Sergiu Florea şi Carmen Bejan, studenţi în Timişoara, la Facultatea de Medicină, îl omorau şi îl tranşau pe Tiberiu Schroth, liderul unui clan de romi, în vara anului 2009. Ambii au fost condamnaţi la câte 20 de ani de închisoare.

Carmen Bejan, închisă acum la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad

Sergiu s-a căsătorit, în urmă cu doi ani, cu o ucraineancă cunoscută pe internet. Tot pe internet şi-a găsit şi Carmen soţ, pe Claudiu Şatran – condamnat şi eliberat între timp, pentru trafic de droguri. Studenta care a ajuns pe buzele tuturor după această crimă a rămas şi însărcinată după gratii, însă la scurt timp după naştere copilul a murit din cauza unor malformaţii.

Carmen este închisă acum la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad şi, chiar dacă a demonstrat că este un deţinut model, judecătorii nu au admis schimbarea regimului închis.