Evenimentul Zilei > International > Strivit de timp, Trump nu cedează: „Merg mai departe!”
Strivit de timp, Trump nu cedează: „Merg mai departe!”

Strivit de timp, Trump nu cedează: „Merg mai departe!”

Președintele Trump a promis că el și echipa sa continuă cu contestațiile legale privind rezultatele alegerilor din noiembrie, deși Colegiul Electoral se pregătește să voteze luni.

Trump a declarat la Fox News, într-un interviu difuzat duminică dimineața, că, deși Curtea Supremă a respins o acțiune juridică intentată de statul Texas împotriva a patru state cheie, mai are și alte căi de atac.

„Nu, nu s-a terminat. Continuăm și vom continua să mergem înainte. Avem numeroase acțiuni juridice locale”, a spus Trump, adăugând că a câștigat alegerile în Pennsylvania, Michigan și Georgia, în timp ce în Wisconsin se judecă contestații.

Întrebat despre votul Colegiului Electoral de luni, care reprezintă momentul în care Statele Unite își aleg oficial președintele, Trump a recunoscut că se află în criză de timp.

Democrații i-au păcălit pe Republicani

„Vom accelera acțiunile cât este posibil, dar nici nu putem să ne mișcăm foarte repede. Ne lasă foarte puțin timp. Dar i-am surprins, așa cum știți, cu buletine de vot frauduloase, aruncând voturi, făcând atâtea lucruri incredibile”, a spus Trump, amintind că au existat voturi în numele unor persoane decedate și „zeci de mii de voturi” luate ilegal în considerare.

Președintele a repetat că alegerile au fost „fraudate” și a pus acest lucru pe seama Democraților locali, care i-au păcălit pe Republicani.

„Nu au fost niște alegeri cu un rezultat strâns”, a insistat Trump. „Uitați-vă la Georgia. Am câștigat detașat în Georgia. Am câștigat detașat în Pennsylvania. Am câștigat în Wisconsin. Am câștigat detașat.”

Țară din lumea a treia

Trump a afirmat că este îngrijorat de faptul că Statele Unite ar putea „avea un președinte nelegitim” din cauza fraudei.

„Ce s-a întâmplat în țara noastră ne face să semănăm cu o țară din lumea a treia”, a spus el.

Când a fost întrebat dacă va participa la ceremonia de instalare a lui Biden, Trump nu a răspuns.

„Nu vreau să discut despre asta.”

Trump a criticat și Curtea Supremă de Justiție pentru că a refuzat să judece plângerea în care Texas a afirmat că Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin și-au schimbat în mod neconstituțional legile electorale prin decizii juridice sau ordonanțe guvernamentale, în loc să o facă prin decizii ale parlamentelor locale.

Curtea Supremă a decis că nu are calitate să judece plângerea.

„Tot ce a făcut Curtea Supremă a fost să spună că nu are calitate să acționeze. Adică, practic, ei zic că președintele Statelor Unite, și statul Texas și celelalte state care s-au alăturat acțiunii nu au calitate.”