Profesorul Adrian Streinu Cercel a avertizat că oamenii trebuie să evite ieșirile în aer liber, chiar dacă vremea frumoasă îmbie la acest lucru, cu ocazia zilei de 1 mai. Totodată el a atras atenția că perioada de incubație în cazul posibilelor contaminări în perioada de Paște nu s-a încheiat, iar că acest lucru se va întâmpla abia la jumătatea lunii mai.

Adrian Streinu Cercel a precizat, într-o intervenție la Digi24, că informațiile de care dispunem acum nu sunt concludente și că abia după 15 mai vom ști mai multe despre situația îmbolnăvirilor și despre ce ar trebui făcut pentru relaxarea restricțiilor.

Medicul Adrian Streinu Cercel a prezentat o simulare statistică, ale unei instituții din Singapore, potrivit căreia pandemia de coronavirus va înceta în România în jurul datei de 20 august. El a precizat, însă, că aceste date au un mare grad de eroare și nu trebuie luate în considerare de populație care ar trebui să urmărească și să ia în considerare doar informațiile oficiale, prezentate de autorități.