Evenimentul Zilei > Actualitate > „Stocul de Ebola este epuizat. Avem anthrax, ciumă şi varicelă!”
„Stocul de Ebola este epuizat. Avem anthrax, ciumă şi varicelă!”

„Stocul de Ebola este epuizat. Avem anthrax, ciumă şi varicelă!”

Pe 21 octombrie s-au născut Alfred Nobel, Ursula K. LeGuin, Carrie Fischer, Nikita Mihalkov, Arthur Stilwell, Dumitru Tinu, Marcel Răducanu, Lavinia Miloşevici, Dan Duţescu, Mihai Gafiţa, Perpessicius.

Nimic important în calendar, pentru că nu este nimic în "kalendar"…

„Stocul de Ebola este epuizat. Avem anthrax, ciumă şi varicelă!” Anunţul vă dă fiori, nu-i aşa, dragi lupi, padawani şi hobbiţi?

O firmă americană, din Connecticut, numită „Giant Microbes Inc.” produce microbi… de pluş, spune „Atlantico”. De mărimi gigantice pentru un microorganism. Firma, fondată în 2002, este ideea unor tineri biologi care nu au găsit de lucru în specialitatea lor. Jucăriile de pluş imită perfect, la scară, microbii reali. Sigur, sunt mai… jucării! Firma a început cu vânzarea a patru microbi de pluş… gigantici, de patruzeci de centimetri. În prezent, „Giant Microbes Inc.” produce peste 150 de tipuri de microbi-jucărie, de pluş, catifea şi mătase. A vândut până în prezent mai mult de 10 milioane de asemenea jucării.

Des peluches Ebola en rupture de stock aux Etats-Unis

De exemplu, oferta de Ebola (stoc epuizat momentan) este formată din trei produse: “Virus Ebola” la 9,95 dolari, “Virus Gigantic Ebola” de 60 de centimetri, la 29,95 dolari şi  „Eprubetă cu Virus Ebola” la 14,95 dolari.

Cumpărătorii dau dovadă de mult umor. Umor negru! Poţi să faci cadou şefului, o eprubetă foarte profesională, care are o etichetă cu însemnele OMS şi tot felul de avertizări, care conţine… Ebola! Sau un mare şi drăguţ microb, alesei inimii! Japonezii sunt clienţi fideli, se pare că folosesc microbii-jucărie în scopuri educative, la grădiniţe şi şcoli elementare. „Dacă nu te speli pe mâini… iată ce jucărie frumoasă primeşti!”

Acum, se pare că „stocul de Ebola” s-a cam terminat, de adevăratelea. OMS a anunţat luni seară, 20 octombrie, că focarul de Ebola din Nigeria a fost stins. Adică, conform reglementărilor internaţionale, au trecut 42 de zile, de două ori perioada maximă de incubaţie a bolii, care este de 21 de zile, fără să se semnaleze un nou caz. Rui Gama Vaz, reprezentantul OMS pentru Nigeria, a spus că este o realizare excepţională, bazată pe abnegaţia şi sacrificiul corpului medical, cu ajutorul populaţiei, care a înţeles să respecte anumite reguli de igienă.

Vineri, 17 octombrie, OMS a anunţat că epidemia de Ebola s-a stins şi în Senegal. Rămân Liberia, Sierra Leone şi Guinéea, unde, cu puţin respect pentru normele elementare de igienă personală, se poate stinge epidemia. Sigur, trebuie şi un ajutor internaţional. Săpun?

Încet-încet, se demontează afacerea de miliarde de dolari!

Am râs cât am putut de idioţii care au pus botul la sperietura cu Ebola!  Afacerea era promiţătoare… numai că al dracului virus, nu se ia aşa de uşor,  nu este prea mortal, decât la persoane epuizate, anemice, subnutrite, sărace, slabe şi înfometate, şi pe deasupra virusul este “bont”, moare repede, foarte repede, în absenţa lichidelor cu un anumit pH. O “păcăleală”, la fel ca şi febra aviară şi gripa porcină!

Invitaţi de la Bilderberg, trebuie să încercăm altceva! O să rezolvăm noi într-un fel suprapopulaţia, nu? Dacă nu merge cu binişorul, cu pandemia, ce ziceţi de un război mondial atomic?

Au trimis un bolnav în America şi unul în Europa, doar-doar se va lua virusul şi se va declanşa o epidemie într-un areal suprapopulat şi apoi să fie nevoie de vaccin. Care vaccin, zice teoria conspiraţiei, are ca “efecte secundare” sterilitatea.

Ce o să facă acum săracele companii farmaceutice ale conspiratorilor, o să pună virusul în sistemul de alimentare cu apă al unui oraş european? Numai dacă îl cumpără de la  „Giant Microbes Inc.”!

BERBEC    Vestea primita azi te bucură. Obiectivele tale realiste te duc către o creştere a încrederii în forţele proprii. Orice realizare, cât de mică, te face mai încrezător că poţi evita necazurile!

Berbecii sunt gata de acţiune! Ceea ce încearcă de şase mii de ani să explice astrologii nativilor din zodia Berbecului este că nu trebuie să se repeadă la oricine şi oricând. Adică, este bine să ia viaţa în coarne, dar să fie puţin mai temperaţi în ceea ce priveşte rezolvarea propriilor probleme personale.

TAUR  Chiar dacă nu eşti aproape de o rezolvare finală, de astăzi, poţi avansa vizibil. Cu toate că eşti o fire prudentă, pe lîngă prudenţă trebuie să adaugi multă diplomaţie şi chiar un zâmbet!

Evită discuţiile în contradictoriu cu cei dragi sau familia în ceea ce priveşte patrimoniul sau proiectele comune. O decizie nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău.

GEMENI  Stelele spun că astăzi eşti inspirat în abordarea, cu artă şi eficacitate, a intereselor tale personale. Însă, conjunctura te avertizează ca nu toţi din jurul tău sunt bine intenţionaţi!

Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine şi anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru că te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de sprinter intelectual. Pe perioade scurte de timp, astăzi, de exemplu, nimeni nu-ţi poate face faţă!

RAC   Azi eşti popular şi eşti solicitat atât la serviciu cât şi de prieteni! Aşa se întâmplă în viaţă. Nu te mira, fii mulţumit că spiritul tău pacifist şi pasiunea pentru frumos sunt apreciate!

O hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată – după cum arată Saturn şi Uranus – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară.

LEU  Nu te lasa impresionat de veşti şi perspective sumbre, fii atent şi rezolvă-ţi problemele tale. Nu încerca să te înfrânezi şi să fii convenţional. Spune ce ai de spus, cu calm şi politeţe!

Din nou ţi se cere ajutorul. O împăcare stă sub semnul întrebării. Toată perioada se află sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică, cu rezultate pe termen lung.

FECIOARĂ  Astăzi regăseşte-ţi echilibrul interior, pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Te temi de viitor, că o să te găsescă nepregătit şi de trecut, dacă ai greşit ceva? Trăieşte în prezent!

Oricum, prin hărnicia ta, prin intuiţia ta şi prin sistemul ajustărilor succesive o să obţii ceea ce doreşti.  Relaţiile sociale sunt bine aspectate, la fel şi călătoriile. Apare o nouă cunoştiinţă, o nouă relaţie socială, sau de afaceri.  În perioada menţionată veniturile provenite din afaceri sunt mediu aspectate, aşa încît este bine să te limitezi la activităţile de rutină şi la prospectări.

BALANŢĂ    Nicio urgenţă, nimic important, poţi să te relaxezi şi să faci ce vrei. Sunt şi veşti bune, din famile, sau de la prieteni. O zi favorabilă în care ai, odată mai mult, libertatea de a alege!

Odihneşte-te şi relaxează-te. Fii sincer cu tine, gaseste-ti motivele de enervare si vezi daca poti sa le rezolvi singur. Daca nu, suna un prieten, sau.. uită! Sănătatea este bine aspectată şi banii … mediocru, întotdeauna banii nu ajung, nu este aşa?

SCORPION   Tăcerea este un „joker” cu care poţi să rezolvi astăzi multe situaţii. Nu sări imediat cu gura, că nu eşti la licitaţie cu strigare. Uneori, tăcerea e mai cuprinzătoare decât o enciclopedie!

Trebuie să foloseşti noi oameni, noi modalitaţi. Tu gândeşte-te bine!  Ai la îndemănă tot ce îţi trebuie.  Este necesar, doar, să le pui într-o nouă ordine !

SĂGETĂTOR   Ai nişte idei mai ciudate. Dacă eşti în duo, nu uita de mici atenţii, aşa, fără niciun motiv! Asta, da, idee ciudată! Nu te lăsa convins de alţii cu idei bizare, bănci, asigurăti, secte…

Sufletul tău bun şi generos poate suferi o decepţie. Aspectele lui Venus şi al lui Marte, foarte bune, arată o situaţie de amor – către nuntă sau botez – în anturajul tau apropiat, în familie. Situaţie care se pare că este producătoare, pe viitor, de cheltuieli din partea ta.

CAPRICORN  Ai abilităţi, talente… toată lumea ştie şi te apreciază! Dar, trebuie să te serveşti de calităţile tale, la locul şi momentul potrivit! Nu te risipi în alianţe şi cooperări nepotrivite.

In a doua parte a zilei ai o mică complicaţie de ordin sentimental: ceva cu care nu eşti de acord, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ. Îţi trebuie un film sau o carte buna! Ai nevoie de efectul liniştitor al lucrurilor de calitate facute aşa cum trebuie!  

VĂRSĂTOR   Nu păstra în casă obiecte ciobite, aşa cum nu trebuie să păstrezi în suflet greşeli închipuite de care te simţi vinovat. Azi e un termen, prag, fă puţină ordine şi curăţenie în sufletul tău!

Poţi să fii sigur(ă) că până la urmă totul este monoton şi cenuşiu. Rezolvarea acestor probleme se face prin logică carteziană şi judecată rece şi profesională şi mai puţin prin jocul întâmplării, spune Luna în aspecte disarmonice. Pe de altă parte, indiferent de jocurile Destinului, trebuie să ai în vedere propriile interese şi strategiile pe termen lung.

PEŞTI  Ai nevoie de căldură sufletească, tandreţe şi solidaritate. Stelele spun, că poţi găsi, împreună cu cei dragi, prilejuri ca sensibilitatea ta să fie mulţumită. Bine faci, bine găseşti!

Aspectele lui Jupiter şi Saturn arată clar că perioada în discuţie este mai mare decât o singură zi, ocupând, probabil, toată săptămâna. Sănătatea nu este excelent aspectată, evită elementul aer, adică curentul, aerul condiţionat şi bineânţeles, fumatul excesiv. Fumatul trebuie să fie o plăcere, rară, nu un obicei nevrotic. Vrei să nu cheltuieşti mult şi fără să-ţi pese, dar ce placere regală este să arunci cu banii

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: