Stephan Pelger, "En garde" la Berlin

Stephan Pelger, "En garde" la Berlin

Născut în România, Stephan Pelger face ceea ce au învăţat românii să facă mai bine de-a lungul timpului: îşi primesc recunoaşterea valorii din străinătate.

După ce la începutul anului presa germană şi alte câteva publicaţii îi aduceau elogii în urma prezentării ultimei sale colecţii, în cadrul Mercedes Benz Berlin Fashion Week, Pelger a rămas în atenţia media internaţionale şi la cea mai recentă ediţie a evenimentului sus amintit. Colecţia sa, „EN GARDE”, a primit aprecieri pozitive, fiind caracterizată drept dinamică, „destinată femeii sigure pe sine, adeptă a eleganţei moderne”.

O serie de juxtapuneri de texturi fluide cu piese din piele, un design lejer, care îţi dă acel sentiment de energie, de vigoare, colecţia lui Stephan Pelger este un melanj de atitudine diafană şi avangardă. Designerul rămâne fidel lungimilor maxi, texturilor fluide, dar şi formelor asimetrice, culorile colecţiiei fiind vişiniul, olive şi portocaliul discret. Iar pentru a justifica parcă numele colecţiei, el a folosit ca accesoriu, stilizat desigur, masca de scrimă. „ Dragostea designerului pentru contururile feminine este transpusă impecabil prin linia diafană, ansamblurile şi croiurile din piele care accentuează proporţiile corpului”, este aprecierea criticii de modă internaţionale.

În vârstă de 31 de ani, Stephan este român cu părinţi de origine germană. A studiat la Institutul de Modă din Viena şi, de-a lungul carierei, a lucrat pentru mai mulţi designeri internaţionali, pentru ca, în cele din urmă, să se stabilească şi să creeze la Bucureşti, căruia continuă să îi recunoscă renumele de ”Micul Paris”. Aici, spune el, ”interesante nu sunt doar femeile cu portofele generoase, ci şi acelea cu mai puţină dare de mână, dar care păstrează simţul estetic la standarde înalte”. Citiţi şi: Berlinul, impresionat de o mână de români Designerii români, succes impresionant la Săptămâna Modei de la Berlin

Ne puteți urmări și pe Google News