Evenimentul Zilei > Politica > Stelian Bujduveanu despre „rușinea istorică” pentru Gabriela Firea „Victimizarea ultima carte jucată
Stelian Bujduveanu despre „rușinea istorică” pentru Gabriela Firea „Victimizarea ultima carte jucată

Stelian Bujduveanu despre „rușinea istorică” pentru Gabriela Firea „Victimizarea ultima carte jucată

Primarul Gabriela Firea caută soluții pentru a debloca banii Bucureștiului, după ce a fost pusă poprire pe conturile primăriei, la cererea omului de afaceri Costică Costanda.

Primăria Capitalei trebuie să îi plătească lui Costică Costanda despăgubiri de 115 milioane de euro, din cauza unor terenuri pe care bărbatul ar fi vrut să construiască clădiri de locuințe.

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol”, a anunțat în urmă cu câteva zile Gabriela Firea.

De spre această situație, Stelian Bujduveanu, consilier General al Municipiului București a postat un comentariu pe pagina sa de socializare.

„Primăria Capitalei, sub conducerea Gabrielei Firea, a bifat rușinea istorică de a avea conturile blocate.

Cum s-a ajuns aici?

Vorbim de o rețetă marca PSD, în care Gabriela Firea a combinat matrapazlâcul cu victimizarea. În loc să explice public cum a ajuns primăria generală într-o astfel de situație jenantă, Gabriela Firea va încerca, azi, pentru a cincea oară, să îi ofere lui Costică Constanda o bucată din Satul Francez în schimbul stingerii unei părți a datoriei. Primarul PSD forțează din nou un vot în Consiliul General bazat pe o procedură total netransparentă.

Practic, primarul Capitalei, care a refuzat în cei patru ani de mandat orice dialog cu opoziția, ne cere acum, consilierilor generali, un vot în orb pe un proiect cu puternic iz de nelegalitate. PNL i-a solicitat Gabrielei Firea să pună la dispoziția opiniei publice corespondența dintre Primărie și avocații familiei Constanda. PNL nu se opune, de principiu, ca Primăria Generală să ofere o suprafață de teren care nu a adus niciun beneficiu pentru bucureșteni în ultmii ani, însă procedura trebuie să fie total transparentă.

Or, Gabriela Firea nu vrea sub nicio formă să prezinte Consiliul General și presei acte care să dovedească termenii și condițiile tranzacției. Primarul PSD ne obligă să votăm un document încropit, din care nu reiese clar ce suprafață de teren oferă municipalitatea și ce se întâmplă pe viitor.

  • Ce garanție au bucureștenii că după ce va primi bunurile imobile din Satul Francez, familia Constanda nu va bloca din nou conturile primăriei? Tranzacția propusă de PSD acoperă doar 20% din datoria de 115 milioane de euro. Și restul banilor cum vor fi achitați? Vom ajunge să dăm în plată o bucată de teren și apoi încă una?

Gabriela Firea are nevoie de o majoritate de două treimi, pe care nu o poate obține doar cu voturile PSD și ALDE. Însă în loc să vină cu dovezi, măcar în ceasul al 12-lea, primarul PSD preferă retorica politică meschină: acuză opoziția că blochează conturile primăriei.
Victimizarea e ultima carte jucată de Gabriela Firea în disperarea că va pierde alegerile. Orice bucureștean va înțelege că nu putem vota un act care nu prezintă garanția legalității.

În concluzie: așteptăm dovezi, nu vorbe”, a scris Stelian Bujduveanu pe Facebook.