Proverbiala șansă pe care Steaua o are la tragerea la sorți din cupele europene nu și-a făcut apariția și ieri, la Nyon, la stabilirea programului play-off-ului Ligii Campionilor.

Bulgarii au câștigat un amical în vară

Pentru a evolua din nou în grupele competiției, steliștii trebuie să-i elimine pe bulgarii de la Ludogoreț Razgrad. La formația din țara vecină evoluează și Cosmin Moți, fost jucător al clubului Dinamo.

Prima manșă a duelului va avea loc la data de 19-20 august, la București, iar returul este programat pentru 26-27 august, la Sofia. Bulgarii au un ascendent moral în fața Stelei, pentru că în această vară au câștigat un amical disputat contra „militarilor”, scor 4-2.

„Ludogoreţ este o echipă foarte bună, cu mulţi jucători internaţionali. Cu siguranţă că va fi o dublă grea, dar sunt încrezator în echipa mea şi sper să trecem şi peste această echipă, care numai bulgară nu este! Cred că soarta calificării nu se va juca încă din tur, fiindcă vor fi două meciuri foarte echilibrate. Nu contează rezultatul din pregătire, când am pierdut cu 4-2 în fața lor, fiindcă noi eram la început de drum și perioada de pregătire este făcută pentru a omogeniza echipa și pentru a face reglaje la nivel de pregătire fizică și tehnico-tactică”, a spus Costel Gâlcă, antrenorul Stelei. Echipa din Ghencea ar putea să nu conteze pe Florin Gardoș în „dubla” din playoff. Conform mondonews.ro, steliștii au ajuns la un acord cu englezii de la Southampton, iar fundașul va fi vândut în Premier League pentru 6 milioane de euro.

În ultimii ani, Ludogoreț a dominat fotbalul bulgar. Echipa a promovat în primul eșalon în sezonul 2010-2011, iar în stagiunea următoare a câștigat titlul intern! Victoria nu a fost o simplă întâmplare, pentru că cei de la Ludogoreț au mai pus mâna pe două trofee interne.

„Avantajul jocului decisiv”

Gorgi Dermendzhiev, antrenorul celor de la Ludogoreț, a vorbit și el despre întâlnirea capitală cu Steaua, la finalul căreia, echipa sa poate ajunge în premieră în grupele Ligii Campionilor. „Nu mă gândesc la meciul amical din Anglia, pentru că este unul înșelător. Această dublă va fi complet diferită. Nu putem să subestimăm Steaua sau să ne imaginăm că vom avea o misiune ușoară în fața unei echipe obișnuite cu Liga Campionilor. Faptul că joacă an de an în Europa arată că au valoare și că sunt o echipă de clasă. La prima vedere, Steaua are prima șansă, însă avem avantajul jocului decisiv în Bulgaria”, a spus tehnicianul.