Evenimentul Zilei > Actualitate > Statul vine mașinile sechestrate în dosarul permiselor de la Suceava. Cât costă cea mai ieftină mașină
Statul vine mașinile sechestrate în dosarul permiselor de la Suceava. Cât costă cea mai ieftină mașină

Statul vine mașinile sechestrate în dosarul permiselor de la Suceava. Cât costă cea mai ieftină mașină

Statul cere 12.000 de euro pentru unul dintre automobilele sechestrata de la polițiștii anchetați în dosarul permiselor de la Suceava. Acestea au fost sechestrate de autorități care a dispus valorificarea lor la licitație.

Un număr de șase autoturisme de lux au fost sechestrate de procurori, de la inculpații din dosarul permiselor de la Suceava. Procurorii cred că acestea au fost achiziționate cu banii obținuți din șpăgile percepute de polițiștii anchetați. DNA a autorizat scoaterea celor șase autoturisme la licitație, valoarea totală a acestora fiind estimată la mai bine de 250.000 de euro.

Cea mai ieftină mașină scoasă la vânzare a fost estimată de 12.000 de euro, iar cea mai scumpă la 67.000 de euro. Este de așteptat ca prețurile autoturismelor scoase la licitație de autorități să crească, în cadrul procedurii. În ultimele luni au fost situații în care valoarea unor autoturisme a crescut și de trei ori față de prețul de pornire.

Autoritățile caută soluții pentru a evita devalorizarea bunurilor puse sub sechestru. Deseori, bunurile puse sub sechestru de procurori, pentru recuperarea prejudiciilor, își pierd din valoare. Aceasta din cauză că procesele durează foarte mult, iar bunurile, în special autovehiculele, își pierd valoarea. Astfel, ajuns să nu mai coste aproape nimic la finalul procesului.

Dosarul de la Suceava a dat bătăi de cap procurorilor

Sume fabuloase la „acționarii Fabricii de permise” Suceava

Dosarul de la Suceava este foarte amplu, chiar șeful serviciului secret al Ministerului de Interne din Suceava fiind reținut pentru corupție. Colonelul Florin Timu, care conduce Serviciul de Protecție Internă din Suceava, este acuzat că a acoperit corupția de la Serviciul permise. Ba, mai mult, acesta le-a oferit protecție și informații polițiștilor judecați pentru că dădeau permise de conducere în schimbul banilor.

Din gruparea de la Suceava au făcut parte instructori auto și angajați de la serviciul de Permise, care cereau sume cuprinse între 300 și 6.000 de euro cursanților ce voiau să obțină dreptul să conducă. Anchetatorii au descoperit, cu prilejul perchezițiilor din acest dosar, peste un milion de euro, aproape 800 de mii de dolari, dar și sume de bani în lei și lire sterline. Mita era ținută în găleți și ligheane.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: