Statul român oferă până la 15.000 de lei românilor. Cum poți intra în posesia banilor
- Andrei Narița
- 4 septembrie 2022, 12:41
Ministerul Mediului a anunțat că a lansat în dezbatere publică un proiect prin care românii ar putea primi un sprijin din partea statului român de până la 15.000 de lei.
Potrivit proiectului propus de către Ministerul Mediului, românii care vor să-și reducă pagubele cauzate de animalele sălbatice pe terenurile și locuințele lor pot primi din partea statului un ajutor de până la 15.000 de lei.
Aceștia vor putea să-și instaleze garduri electrice sau alte mijloacele permise de lege prin care să țină animalele la distanță.
Tot mai mulți români se plâng că pe lângă seceta care a lovit puternic România, în unele zone din țară, animalele sălbatice au făcut ravagii și au distrus zeci de culturi agricole.
15.000 de lei pentru românii care vor să-și protejeze terenurile de animalele sălbatice
Conform proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Mediului, sistemele sunt destinate „reducerii conflictelor om-animal și implementării măsurilor de intervenție în zone populate cu animale din specii de faună sălbatică ori amplasate pe traseele acestora, respectiv pe raza exploatațiilor agricole / pomicole / stupine / arii naturale protejate.”
Persoanele care vor să intre în posesia banilor trebuie să aibă domiciliul în România și să dețină imobilul sau terenul din proiect. Mai mult, nu trebuie să fie înregistrați cu fapte sancţionate de legislaţia fiscală, potrivit certificatului de cazier fiscal.
De asemenea, persoanele care vor banii puși în joc de Ministerul Mediului trebuie să fie înregistrați cu obligații de plată taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuțiilor către bugetul de stat sau cele locale și să nu fie condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului.
Mai mult, să nu fi beneficiat de finanțare nerambursabilă din altă sursă pentru acelaşi proiect, scrie romaniatv.net.
Reamintim că mii de români au sesizat Ministerul Mediului cu privire la pericolul la care sunt expuși din cauza animalelor sălbatice. Mulți dintre fermieri s-au plâns că terenurile agricole au fost distruse parțial sau în totalitate de către animale, iar autoritățile locale nu au venit cu nicio soluție. Totodată, pe lângă aceasta, seceta a făcut ravagii în mai multe regiuni din țară, unde mii de hectare de teren au fost grav afectate.