„Litoralul Ardealului” se deschide. Turiștii se pot bucura de terapia naturală cu sare și nămol. Foto

„Litoralul Ardealului” se deschide. Turiștii se pot bucura de terapia naturală cu sare și nămol. Foto Staţiunea Ocna Sibiului. Sursa foto: Facebook

Staţiunea Ocna Sibiului, cu 12 lacuri funcționale, își deschide porțile pentru turiști. Supranumită „Marea Sibiului” sau „Litoralul Ardealului”, staţiunea este preferată de cei care vin să se trateze cu apele sărate concentrate şi nămol.

Staţiunea Ocna Sibiului este gata să-și primească turiștii

Apa sărată și nămolul sunt folosite în tratamente reumatice, neuromotorice si ginecologice. Vestea bună este că turiștii vor beneficia de prețuri promoționale la intrarea în complex.

„Vrem să deschidem sâmbătă, este pregătită partea de jos a lacurilor până la zona Brâncoveanu. La suprafață, 5 centimetri, apa este un pic mai rece, vreo 25 de grade, până la un metru jumătate adâncime apa ajunge la undeva la 32-33 de grade, azi dimineață am măsurat. Fiind vremea frumoasă am decis să deschidem de sâmbătă. Sperăm să vină și turiștii”, a spus Ionuț Costea, administratorul Complexului Lacurilor Naturale de la Ocna Sibiului.

Ar putea fi o imagine cu corp de apăStaţiunea Ocna Sibiului. Sursa foto: Facebook

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am făcut reparațiile curente la scări, la maluri, la plaje. Pe partea asta am lucrat mai mult anul ăsta. Deschiderea va fi în funcție de vreme. Dacă e vremea bună, începem după data de 1 mai. Anul trecut în mai și iunie numai ploaie a fost. Prețurile au rămas neschimbate”, a mai spus Ionuț Costea.

Prețurile în funcție de sezon

Staţiunea Ocna Sibiului se află la mai puțin o oră de mers cu mașina din Alba Iulia, accesul fiind facilitat de autostrada A1 (Sebeș-Sibiu). Prețurile au rămas aceleași ca anul trecut și diferă în funcție de perioada în care alegem să mergem la Ocna Sibiului.

Mai exact, între 25 mai și 7 iunie 2024, în intervalul orar 07:00 – 18:00, prețul întreg pentru un bilet de intrare pentru adulți este de 30 lei, în timp ce copiii cu vârsta peste 10 ani plătesc 15 lei pentru o singură intrare.

Copiii sub 10 ani beneficiază de intrare gratuită. Parcarea costă 10 lei în acest interval orar. Între orele 18:00 și 20:00, biletele de intrare pentru adulți sunt reduse la 15 lei, iar copiii au intrarea gratuită.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Staţiunea Ocna Sibiului. Sursa foto: Facebook

Pentru perioada 8 iunie – 1 septembrie 2024, între orele 07:00 – 18:00, prețul întreg pentru un bilet de intrare pentru adulți este de 40 lei, iar pentru copiii cu vârsta peste 10 ani este de 20 lei.

Copiii sub 10 ani beneficiază în continuare de intrare gratuită, iar parcarea costă 10 lei. Între orele 18:00 și 20:00, biletele de intrare pentru adulți sunt reduse la 20 lei, iar copiii au intrarea gratuită.

Staţiunea Ocna Sibiului are și abonamente

Abonamentele disponibile pentru adulți și copii, precum și pentru pensionari (peste 65 de ani pentru bărbați și peste 60 de ani pentru femei), se realizează în baza cărții de identitate.

Ar putea fi o imagine cu lacStaţiunea Ocna Sibiului. Sursa foto: Facebook

Prețuri pentru adulți: 240 lei pentru 7 zile, 330 lei pentru 10 zile 450 lei pentru 14 zile. Prețuri pentru pensionari: 180 lei pentru 7 zile, 240 lei pentru 10 zile 320 lei pentru 14 zile. Prețuri pentru copii: 115 lei pentru 7 zile, 150 lei pentru 10 zile 195 lei pentru 14 zile.

Copiii sub 10 ani au acces gratuit. De asemenea, persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de asemenea de intrare gratuită. Abonamentele permit doua (2) intrări / zi la interval de 3 ore după prima intrare cu valabilitate 30 de zile de la prima activare, informează turnulsfatului.ro.