Statele Unite continuă testele nucleare

Statele Unite continuă testele nucleare

Obiectivul acestei tehnologii este simplu: a elimina testele la scară largă și a continua astfel să dezvolte arsenalul nuclear existent.

 

Fuziunea nucleară și studii științifice

 

Datorită acestui instrument important, oamenii de știință ai laboratorului californian pot simula și studia mai multe fenomene.

Ne puteți urmări și pe Google News

În primul rând, fizicienii sunt interesați de modul în care diferitele materiale utilizate pentru a face o bombă reacționează în timpul unei explozii nucleare.

Pentru a face acest lucru, aceștia canalizează energia a 192 de raze laser către același material vizat și apoi observă cum interacționează razele X cu acesta.

Din rezultatele obținute, oamenii de știință sunt capabili să îmbunătățească securitatea armelor nucleare prezente și viitoare.

Oamenii de știință pot analiza, de asemenea, reacțiile atomice pas cu pas, pentru a colecta date care vor fi folosite pentru a îmbogăți previziunile simulărilor armelor nucleare stabilite de supercomputerul Sierra al Lawrence Livermore National Laboratory.

Acesta din urmă, precizează mass-media americană, este al treilea supercomputer cel mai rapid din lume.

În cele din urmă, aceste instalații sunt de asemenea folosite pentru a studia fenomene, altele decât în ​​scopuri militare.

Prin crearea unor condiții care nu există nicăieri în altă parte pe pământ, cercetătorii sunt, de exemplu, capabili să înțeleagă mai bine evoluția planetelor și cum funcționează Soarele și, prin urmare, să contribuie la cercetările actuale despre fuziunea nucleară, sfântul Graal al energiei verzi.

Statele Unite nu sunt singurele care dispun de această capacitate de simulare.

Franța are facilități similare cu Laser Megajoule (LMJ) . Aceasta din urmă face parte din programul „Simulation” care trebuie să asigure durabilitatea disuasiunii nucleare a țării.