Starea lui Robert Fico rămâne gravă. Parchetul slovac investighează scurgerea de date din fișele medicale

Starea lui Robert Fico rămâne gravă. Parchetul slovac investighează scurgerea de date din fișele medicale Robert Fico. Sursa foto: Arhiva EVZ

Starea prim-ministrului slovac Robert Fico, asupra căruia a avut o tentativă de asasinat pe 15 mai, rămâne gravă și este imposibil de prezis cât timp va dura recuperarea lui, a declarat viceprim-ministrul și ministrul apărării al Republicii, Robert Kaliniak.

Starea lui Fico rămâne foarte gravă

„Corpul lui Fico încă reacționează dureros la operațiile chirurgicale efectuate și la procedurile medicale individuale. Numai atunci când situația lui va trece de la stadiul de tratament medical intensiv la stadiul de reabilitare, se va putea prezice cât timp îi va lua să se însănătoșească.  Astăzi, este încă imposibil. Starea lui rămâne foarte gravă”, a declarat viceprim-ministrul.

Robert Fico, împușcat

Robert Fico, împușcat. Sursa foto: X

Între timp, Kaliniak și-a exprimat speranța că Fico se va alătura peste ceva timp lucrărilor guvernului. „Cu toții credem că va reîncepe lucrul cât mai curând posibil, dar probabil că nu va fi în cinci sau zece zile”, a spus viceprim-ministrul.

Kaliniak răspuns și la o întrebare despre posibila participare a Slovaciei la viitoarea conferință din Elveția privind soluționarea conflictului din Ucraina. Conferința va avea loc într-o lună, iar primul ministru slovac intenționa să participe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kaliniak a spus că o decizie în acest sens va fi luată la începutul lunii iunie. Din cauza tentativei de asasinat asupra premierului, vizita sa în China a fost amânată, a adăugat Kaliniak.

Tentativa de asasinat asupra lui Fico a avut loc pe 15 mai la Handlov, în vestul Slovaciei. Premierul a suferit mai multe răni și a suferit o serie de operații. Atacatorul a fost reținut. El a fost acuzat de tentativă de omor din motive politice.

Parchetul anchetează scurgerea de date despre Fico

Totodată, parchetul slovac investighează scurgerea de date din fișele medicale ale premierului Robert Fico, care se află la spitalul Banska Bystrica după tentativa de asasinat. Acest lucru a fost precizat de procurorul general al Slovaciei, Maros Zilinka.

„Procuratura raională din Banská Bystrica a deschis o anchetă penală cu privire la scurgerea și publicarea datelor din fișele medicale ale prim-ministrului Fico, după un atentat la viața acestuia”, a declarat procurorul general al Slovaciei.

Dosarul a fost deschis pe 17 mai, iar ancheta se desfășoară în conformitate cu articolul privind utilizarea neautorizată a datelor cu caracter personal.

Presa slovacă a relatat anterior că, după tentativa de asasinat asupra premierului, pe rețelele de socializare a început să circule un extras din dosarul său medical.