StarCraft II aproape de lansare

StarCraft II aproape de lansare

Compania producătoare de jocuri video Blizzard Entertainment se pregăteşte pentru lansarea celei de-a doua versiuni a unuia dintre cele mai populare jocuri din istorie - StarCraft.

Urmaşul acestuia, StarCraft II, este aşteptat să apară pe piaţă din moment în moment, mai ales că pe forumul dedicat jocului se vehiculează cel mai des luna aceasta, martie 2008. Iminenta lansare este indicată şi de conferinţa de ieri ţinută de Frank Pearce, senior vicepreşedinte la Blizzard, în Coreea de Sud, ţară în care StarCraft este considerat sport naţional.

Aici există jucători profesionişti, adevărate superstaruri, care câştigă peste 100.000 dolari pe an jucând StarCraft în liga naţională. Mai mult, canale de televiziune specializate transmit numai dueluri şi programe legate de acest joc. Tot aici, pasiunea nebună pentru StarCraft a făcut şi victime. În 2005, un coreean de 28 de ani a murit după 50 de ore de joc neîntrerupt. Obosit şi nemâncat, acesta a suferit un infarct. Un joc legendar Lansat în 1998, StarCraft a făcut istorie. Este cel mai bine vândut joc din toate timpurile, cu peste 9,5 milioane de copii distribuite în toată lumea. În anul lansarii, Star- Craft a câştigat „Oscarul“ industriei jocurilor electronice, reputatul Origins Award, la categoria cel mai bun joc de strategie.

Este povestea unui război intergalactic între trei specii: Terranii sau pământenii, urmaşii oamenilor de azi, Zergii sau creaturile organice evoluate special pentru luptă, şi Protossii, humanoizi parapsihici. StarCraft II vine ca o continuare a acestei poveşti. Sunt introduşi noi eroi, noi unităţi de luptă şi elemente grafice de ultimă generaţie.

Ne puteți urmări și pe Google News